Danmarks Statistik

Hver ottende kvinde og hver femte mand er barnløs som 50-årig

Del

Andelen af danskere, der ikke har fået børn, når de fylder 50 år, er faldet lidt i det seneste årti, så det i dag er 12,4 pct. af kvinderne og 20,2 pct. af mændene. Faldet kommer efter en jævn stigning, der som minimum går tilbage til 1991. Dengang gjaldt det 8,2 pct. af kvinderne og 13,7 pct. af mændene. Det viser en ny opgørelse, der for første gang udgives i Danmarks Statistiks publikation Befolkningens udvikling 2014, som udkommer i dag.

Bogen giver et samlet overblik over udviklingen i den danske befolkning. Dele af bogens oplysninger er illustreret med infografikker, som gerne må gengives med angivelse af Danmarks Statistik som kilde.

I øvrigt viser bogen blandt andet, at:

  • 19.387 ægtepar blev skilt i 2014, og det er det højeste antal nogensinde. Også i 2013 steg antallet kraftigt i forbindelse med en ny lov, der gjorde det muligt at blive skilt uden et halvt års forudgående separation.
  • Ægteskabets gennemsnitlige varighed var 12,3 år for de par, der blev skilt i 2014, men flest bliver skilt i det sjette år. I sidste halvdel af 1980’erne blev flest skilt i ægteskabets tredje år.
  • Efter fem års fald i børnefødsler var der en lille stigning i 2014, hvor den samlede fertilitet for danske kvinder var på 1,7 børn pr. kvinde. Hvert andet barn blev født uden for ægteskab.
  • Vores husstande er blevet mindre over de seneste 30 år og består nu af 2,15 personer mod 2,33 i 1986. Dels består færre husstande af mindst fire personer, dels bor flere alene.
  • 72 pct. af alle børn under 18 år bor sammen med begge deres forældre. De unge kvinder flytter tidligere hjemmefra end de unge mænd. Fx er 53 pct. af de 20-årige kvinder flyttet hjemmefra, mens det gælder 40 pct. af mændene.

Publikationen kan hentes gratis på Danmarks Statistiks hjemmeside. Kontakt Annemette Lindhardt Olsen på 39 17 30 13 eller alo@dst.dk for yderligere oplysninger.

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

STIGNING I OVERTRÆDELSER AF STRAFFELOVEN FOR FØRSTE GANG I SYV ÅR13.12.2017 08:36pressemeddelelse

Antallet af anmeldte overtrædelser af straffeloven steg med 3 pct. fra 2015 til 2016 til lidt over 400.000. Stigningen kommer efter seks år med et faldende antal anmeldelser. Den samlede stigning dækker bl.a. over flere bedragerier, mens antallet af indbrud både i beboelse og virksomheder er faldet. Ligeledes er antallet af anmeldte volds- og seksualforbrydelser steget, hvilket til dels kan skyldes ændret registreringspraksis.

Vær forsigtig med at bruge lønindekset til historiske sammenligninger12.12.2017 14:12pressemeddelelse

Rigsstatistikerens klumme af Jørgen Elmeskov: Vi er i opløbet til overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte. I den situation er der et naturligt fokus på den historiske udvikling i offentlige lønninger sammenlignet med private lønninger. Tal fra Danmarks Statistiks lønindeks bruges i denne sammenhæng, og der kan derfor være grund til at præcisere naturen af tallene. Vores lønindeks er beregnet efter en fælles EU forskrift. Det gør, at tallene bliver mere sammenlignelige på tværs af lande. Forskriften påvirker imidlertid også tallenes udvikling over tid og dermed konklusionerne, når man sammenligner historiske udviklinger på tværs af den offentlige og private sektor. Lidt forsimplet så viser lønindekset udviklingen i gennemsnitslønnen i hhv. den private og offentlige sektor. Det er i princippet nemt at forholde sig til, men man skal være opmærksom på, at det indebærer, at forskellige sammensætningsændringer slår igennem i tallene. Hvis der på en given offentlig arbejdsplads er

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum