Danmarks Statistik

Hver ottende kvinde og hver femte mand er barnløs som 50-årig

Del

Andelen af danskere, der ikke har fået børn, når de fylder 50 år, er faldet lidt i det seneste årti, så det i dag er 12,4 pct. af kvinderne og 20,2 pct. af mændene. Faldet kommer efter en jævn stigning, der som minimum går tilbage til 1991. Dengang gjaldt det 8,2 pct. af kvinderne og 13,7 pct. af mændene. Det viser en ny opgørelse, der for første gang udgives i Danmarks Statistiks publikation Befolkningens udvikling 2014, som udkommer i dag.

Bogen giver et samlet overblik over udviklingen i den danske befolkning. Dele af bogens oplysninger er illustreret med infografikker, som gerne må gengives med angivelse af Danmarks Statistik som kilde.

I øvrigt viser bogen blandt andet, at:

  • 19.387 ægtepar blev skilt i 2014, og det er det højeste antal nogensinde. Også i 2013 steg antallet kraftigt i forbindelse med en ny lov, der gjorde det muligt at blive skilt uden et halvt års forudgående separation.
  • Ægteskabets gennemsnitlige varighed var 12,3 år for de par, der blev skilt i 2014, men flest bliver skilt i det sjette år. I sidste halvdel af 1980’erne blev flest skilt i ægteskabets tredje år.
  • Efter fem års fald i børnefødsler var der en lille stigning i 2014, hvor den samlede fertilitet for danske kvinder var på 1,7 børn pr. kvinde. Hvert andet barn blev født uden for ægteskab.
  • Vores husstande er blevet mindre over de seneste 30 år og består nu af 2,15 personer mod 2,33 i 1986. Dels består færre husstande af mindst fire personer, dels bor flere alene.
  • 72 pct. af alle børn under 18 år bor sammen med begge deres forældre. De unge kvinder flytter tidligere hjemmefra end de unge mænd. Fx er 53 pct. af de 20-årige kvinder flyttet hjemmefra, mens det gælder 40 pct. af mændene.

Publikationen kan hentes gratis på Danmarks Statistiks hjemmeside. Kontakt Annemette Lindhardt Olsen på 39 17 30 13 eller alo@dst.dk for yderligere oplysninger.

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Ida og William er de mest populære navne til nyfødte6.7.2018 08:54pressemeddelelse

Ida er for første gang nummer et, som det mest populære navn til nyfødte piger. I 2017 fik 16 ud af 1.000 nyfødte piger navnet Ida. Det viser navnestatistikken fra Danmarks Statistik, som udkommer i dag. ”Fornavnet Ida har formået at holde sig i top-otte igennem de seneste 15 år, men det er første gang, det indtager førstepladsen,” siger Dorthe Larsen, der er ansvarlig for navnestatikken. For drengenes vedkommende er det til gengæld den gamle klassiker, William, der er tilbage på førstepladsen. ”Fornavnet William hænger meget standhaftigt fast i førstepladsen hos drengene. Kun en smuttur omkring femtepladsen i 2016 har der været, ellers har William ligget på førstepladsen siden 2010. Det er ret bemærkelsesværdigt,” siger Dorthe Larsen. De nybagte forældre har dog lidt forskellige favoritter, alt efter i hvilken af Danmarks 11 landsdele de bor. Det gælder særligt de forældre, der skulle vælge pigenavne. ”På trods af Ida’s placering i top i 2017, ligger navnet kun på førstepladsen i Østj

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum