HK Danmark

Hver fjerde ungarbejder får ikke den pause, de har ret til

Del

Alt for mange virksomheder har problemer med at leve op til reglerne. Sådan lyder status fra Jobpatruljen, som er halvvejs i årets tur rundt i landet.

Over 1.500 unge fritidsjobbere i alderen 13-17 år har indtil videre talt med Fagbevægelsens Jobpatrulje, som i disse uger traditionen tro kører land og rige rundt. Her midtvejs i årets rundtur, er der ingen tvivl: Det kniber med at leve op til reglerne hos alt for mange virksomheder. Så der er med andre ord stadig plads til forbedring af arbejdsmiljøet for de yngste på arbejdsmarkedet, siger Jon Henningsen, der er Landskoordinator for Jobpatruljen:

- Vi kan bl.a. se, at over hver fjerde ungarbejder fortæller os, at de ikke får de 30 minutters pause, som de ellers ifølge lovgivningen skal have.

Lovgivningen fastslår sort på hvidt, at arbejdsgivere skal tilbyde unge fritidsjobbere under 18 år minimum 30 minutters pause, når deres vagter overstiger 4,5 timer. Med god grund, understreger han.

- Det er ikke for sjov, at lovgivningen giver ungarbejdere ret til pause i løbet af en længere arbejdsdag. Det er for at sikre, at arbejdsgivere ikke overbelaster de yngste på arbejdsmarkedet. For de unge er det ofte deres første møde med et langt arbejdsliv, og det er afgørende, at de få en god start.

De manglende pauser er ekstra bekymrende, fordi hver ottende ungarbejder beretter om, at deres arbejde har givet dem fysiske mén.

- 1 ud af 8 unge får ondt af at være på arbejde. Det er hverken meningen eller acceptabelt. Og det sætter alvoren lidt i perspektiv, at så mange får smerter, slutter Jon Henningsen.

Jobpatruljen fortsætter sin oplysningskampagne om løn, rettigheder og arbejdsforhold i uge 29 og 30. En analyse af de samlede resultater for 2020 vil være klar i den årlige evalueringsrapport primo oktober.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt venligst Jon Henningsen på tlf.: 23 62 60 66 eller mail: jon.henningsen@hk.dk

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum