Gjensidige Forsikring

Hver fjerde dansker efterlyser mere bæredygtig trafik efter Corona

Del

Flere eldrevne biler, busser og cykler er blandt det efterspurgte fra hver fjerde dansker, viser ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Coronatiden har på godt og ondt tvunget os alle til at tænke alternativt, og for hver fjerde dansker betyder det blandt andet, at de vil have mere fokus på bæredygtig trafik. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

I Gjensidige Forsikring bakker Skadedirektør Henrik Sagild op om den bæredygtige trafik, men han ærgrer sig over, at der ikke er flere, der efterspørger den grønne trafik:

”Vi står over for en seriøs og meget alvorlig udfordring med de klimaforandringer, vi ser på verdensplan. Derfor havde jeg håbet på, at endnu flere danskere, ville efterspørge de grønne alternativer i trafikken. For hvis vi skal løse vores globale udfordringer, kræver det handling,” siger Henrik Sagild.

Klimaskaderne pibler frem

Hos Gjensidige har man gennem de seneste år konstateret en stigning i antallet af skader, der skyldes klimaforandringerne, fx oversvømmelser, voldsomme skybrud og andre typer vejrlig.

”Der er ikke noget at være i tvivl om. Klimaforandringerne forandrer vores verden, og vi ser flere og flere skader, der skyldes netop det. Derfor er det nødvendigt, at vi handler så hurtigt som muligt, ved fx at sætte fart på den grønne omstilling af vores trafik,” siger Henrik Sagild.

Mange tvivler på klimaforandringerne

Undersøgelsen viser desværre også, at hver fjerde dansker enten ikke er sikker på eller afviser, at klimaforandringer er reelle og virkelige, og ligeså mange mener ikke, at det er mennesker, der er ansvarlige for de globale problemer.

”Vi skal have alle med, hvis vi skal gøre en forskel. Der er overvældende, videnskabelige beviser på, at klimaforandringerne er ægte, og at vi som mennesker har det primære ansvar for, at udviklingen går den forkerte vej. Derfor håber jeg, at vi med gode eksempler kan vise hinanden og resten af verden, at grøn trafik er vejen frem,” lyder det fra Henrik Sagild.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget i maj 2020 blandt 1809 repræsentativt udvalgte danskere af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

Har Corona-krisen fået dig til at tænke mere over, hvordan vores trafik i Danmark bør være sammensat?

 • Ja, vi bør have mere fokus på bæredygtig trafik (el-busser, tog, el-biler, cykler mv) 24 %
 • Ja, vi bør have mere fokus på den offentlige transport 18 %
 • Ja, vi bør forbedre vejnettet i Danmark, så der bliver mere plads til bilerne 9 %
 • Ja, vi bør lave betalingsringe til de største danske byer 7 %
 • Ja, vi bør gøre det dyrere at parkere i de største danske byer 2 %
 • Nej 52 %
 • Ingen af ovenstående 5 %
 • Ved ikke 6 %

Er klimaforandringerne i dine øjne relle og virkelige?

 • Ja 77 %
 • Nej 7 %
 • 16 %

Er mennesker ansvarlige for klimaforandringerne?

 • Ja 75 %
 • Nej 8 %
 • 17 %

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum