Gjensidige Forsikring

Hver fjerde bruger stadig håndholdt telefon på cyklen

Del

Hver anden dansker ser dagligt andre trafikanter bruge håndholdt telefon, og hver fjerde cyklist bruger selv håndholdt telefon, når de er på cyklen. Men hver tredje vil have telefonen gjort totalt forbudt i trafikken. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Billede til fri afbenyttelse
Billede til fri afbenyttelse

Mobiltelefonen er efterhånden blevet en fast bestanddel af den danske trafik. Det viser tal fra en ny Gallup-undersøgelse lavet for Gjensidige Forsikring.

Men uopmærksomhed øger risikoen for uheld, og manglende fokus på trafikken er en af de væsentligste årsager til trafikulykker i Danmark. Ifølge Rigspolitiet har uopmærksomhed i trafikken kostet mere end 300 mennesker livet de seneste fem år.

”Vi ser en del skader, som skyldes, at cyklister på den ene eller anden måde har været uopmærksomme. Derfor er det bekymrende, at så mange bruger telefonen håndholdt, når de cykler. For selv om man er en blød trafikant som cyklist, så er det ikke kun farligt for en selv, men også for omgivelserne, hvis man ikke er opmærksom på trafikken,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

Hver tredje vil have totalt forbud mod telefonen i trafikken

Måske er det netop fordi, at telefonen indtager en større og større rolle i trafikken, at mange vil have fjernet den totalt fra de danske veje og cykelstier. Hver tredje svarer nemlig, at de ønsker et forbud mod at bruge telefoner både håndholdt og via håndfrit udstyr i trafikken.

”Hvis det kun handler om at begrænse skader, vil det være en rigtig god idé at forbyde telefonen totalt i trafikken. Al erfaring og statistik viser nemlig, at den øger risikoen for ulykker. Men det er alligevel ikke en løsning, som jeg bifalder. Det er mit håb, at vi gennem oplysning kan få flere til at tænke over, om det virkelig er nødvendigt at udsætte sig selv og andre for fare, ved at bruge telefonen i trafikken,” siger Henrik Sagild.

Kan uheld stoppe mobilbrugen?

Adspurgt om, hvad der kan få cyklisterne til at stoppe med at bruge håndholdt telefon, svarer 23 %, at der skal hårdere straffe til, 21 % mere politikontrol, 20 % hvis de selv kommer ud for et uheld, og for 15 % hvis nogen de kender, havner i en ulykke. For 7 % er der intet, der kan få dem til at stoppe med at bruge telefonen på cyklen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget i juni 2017 af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring blandt 1705 repræsentativt udvalgte respondenter. Spørgsmål er blevet kvalificeret i forhold til, at kun cyklister har svaret på adfærdsspørgsmål.

 • 29 % af alle danskere synes, at der skal indføres totalt forbud mod at bruge telefon både håndholdt og via headset i trafikken
 • 47 % af alle danskere ser dagligt andre trafikanter bruge håndholdt telefon i trafikken
 • 23 % af danske cyklister bruger håndholdt telefon på cyklen til enten at ringe, SMS’e, maile eller gå på sociale medier

Til cyklister, der bruger telefonen håndholdt: Hvad kan få dig til at stoppe med at bruge telefon håndholdt, når du cykler?

 • Hårdere straffe 23%
 • Mere politikontrol 21%
 • Hvis jeg kommer ud for et uheld på grund af det 20%
 • Bedre udstyr (håndfri betjening) 19%
 • Hvis en jeg kender kommer ud for et uheld på grund af det 15%
 • Andet 10%
 • Intet kan få mig til at stoppe med det 7%
 • Ved ikke 26%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Billede til fri afbenyttelse
Billede til fri afbenyttelse
Download
Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Fotograf: Lars Svankjær.
Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Fotograf: Lars Svankjær.
Download

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 4000 medarbejdere, heraf 705 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og sparing. Driftsindtægterne var 25,5 mia. NOK i 2016, mens forvaltningskapitalen udgjorde 136 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum