Ingeniørforeningen, IDA

Hver fjerde bolig har ikke røgalarm

Del

Røgalarmer kan redde liv. Alligevel har mere end hver fjerde - 26 procent - ikke installeret en røgalarm i boligen, viser en undersøgelse som Ingeniørforeningen har gennemført blandt 2.000 danskere.

Dermed ligger tallet på samme niveau som sidste år, hvor Ingeniørforeningen gennemførte en lignende undersøgelse.

Og det er et bekymrende højt niveau, mener Ib Bertelsen, der er formand for IDA Brandteknik, som er et af Ingeniørforeningens fagtekniske netværk.

”Vi kan aldrig nå op på at alle installerer en røgalarm, men når hver fjerde fortsat ikke har installeret en røgalarm, synes jeg faktisk det er et alarmerende højt tal. Konkret betyder det jo, at hundredtusindvis af boliger i Danmark er uden røgalarm”, påpeger Ib Bertelsen.

Siden 2004 har det været et krav, at der installeres røgalarmer i alle nybyggede boliger, men langt størstedelen af boligmassen er opført før 2004, og derfor er det en vigtig opgave at få flere til at sætte røgalarmer op, mener Ib Bertelsen.

I undersøgelsen har Ingeniørforeningen også spurgt danskerne, om røgalarmer har betydning for valget af feriebolig.

Her svarer hver anden (52 procent) at det kun har lille eller slet ingen betydning for valget af fx sommerhus eller ferielejlighed, om der er installeret røgalarm.

”Jeg er helt på det rene med, at det er andre parametre der tæller, når danskerne lejer bolig til ferien. Alligevel er jeg overrasket over, at brandsikkerheden er så lavt prioriteret i danskernes ferieforberedelse. Lige så vigtigt det er at have røgalarm i privaten, lige så vigtigt er det selvfølgelig at man tjekker, om der er styr på brandsikkerheden i ferieboligen”, siger Ib Bertelsen.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen. I alt er der indsamlet 2.056 svar. Dataindsamlingen er foretaget af Userneeds for Ingeniørforeningen, IDA, og undersøgelsen er afsluttet i juni 2016. 

Læs mere om undersøgelsen:

http://ida.dk/content/hver-fjerde-bolig-har-ikke-roegalarm

Kontakter

Ole Haun, presserådgiver i Ingeniørforeningen, IDA, tlf.: 22 15 46 16

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Hurra for 95 mio. til "Teknologipagten"26.2.2018 11:30pressemeddelelse

De næste fem år er der nu med den nye digitale aftale for digital vækst hvert år afsat godt 20 mio. til arbejdet med en dansk Teknologipagt. Den skal ruste Danmark til en ny industriel tidsalder, hvor STEM-kompetencer (Science, Tech, Engineering, Math) for alvor bliver centrale i stadig flere brancher. Det kræver en kæmpe og fælles indsats, at inspirere flere unge til at uddanne sig inden for IT, ingeniør og naturvidenskab. ”Dette initiativ kan vise sig at blive den bedste investering for Danmark i nyere tid, fordi vi nu i fællesskab kan skaffe den nødvendige arbejdskraft i tide, som erhvervslivet efterspørger til omstillingen af dansk industri. Vi ser lige nu ind i en nær fremtid, hvor vi ifølge en helt ny analyse fra Engineer the future mangler 10.000 STEM-kompetencer i 2025. Men digitaliseringen og teknologiudviklingen går så hurtigt, at det meget vel kan være en undervurdering, siger formand for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen. Thomas Damkjær Petersen glæder sig des

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum