L&F

Hver femte dansker vil spare på julegaverne

Del

Er det din ældre onkel eller unge niece, der vil bruge flest penge på gaver i år? Ny analyse fra Landbrug & Fødevarer afslører, hvem der vil spare på julegaverne i år.

Julen varer længe, koster mange penge. Sådan lyder en strofe fra en kendt julesang. Men hvor mange penge regner danskerne med at bruge på julemad og julegaver i år?

Landbrug & Fødevarer har spurgt 937 repræsentativt udvalgte danskere, om de forventer at bruge flere eller færre penge på julen og julegaver i forhold til sidste år.

Svarene viser blandt andet at knap hver femte dansker vil bruge færre penge på gaver i år sammenlignet med sidste år. Præcis hvorfor giver analysen ikke et klart svar på.

- Der kan være mange forskellige årsager, som at man blot ønsker at reducere forbruget i forhold til sidste år, at sidste år var en exceptionel dyr jul eller en af de mere triste årsager, som at man faktisk ikke har pengene, siger Christie Nielsen, markedsanalytiker i Landbrug & Fødevarer

Men julen bliver ikke helt udsultet i år. Analysen viser nemlig også, at størstedelen af danskerne, cirka. 62 procent, planlægger at bruge det samme beløb på julen, som de gjorde sidste år.

Analysen viser dog, at det især er blandt de unge der bliver købt mindre gaver. 25 procent i alderen 18-29 år ønsker at bruge færre penge på julegaver, mens det kun er 12 procent. af de ældre i alderen 60-70 år.

- At der er en signifikant forskel på andelen af de unge og de ældre som ønsker at bruge færre penge på gaver i år end sidste år, kan blandt andet skyldes at de unge i alderen 18-29 år har en mere ustabil indtægt der kan variere fra måned til måned, da langt størstedelen er studerende og derfor ikke har en fast indtægt, som de der er ældre, vurderer Christie Nielsen.  

Ligesom der er forskel i hvilke aldersgrupper, der vil bruge flere eller færre penge på julen og julegaver i år, så har Landbrug & Fødevarer også undersøgt, om der er forskel på, hvor i landet, man vil bruge flere og færre penge på julegaverne.

Den region, hvor flest vil bruge flere penge på julegaver, er Region Syddanmark. Derimod er det især nordjyderne, hovedstadsbeboerne og sjællænderne, som vil bruge færre penge på gaverne. Der er dog ikke en tilstrækkelig forskel i tallene til, at der er en signifikant forskel

 -Men hvis du ønsker dig en større gave end sidste år, så bør du måske ønske dig den af de familiemedlemmer, som bor i region Syddanmark, siger Christie Nielsen.

Yderligere kommentarer til analysen kan fåes via pressekonsulent Mille Marie Christensen, tlf: 61702047, mail: mic@lf.dk

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F