Astma-Allergi Danmark

Hver femte dansker i farezonen: Pollenallergi kan give lungesygdom

Del

De færreste med pollenallergi ved, at det ofte kan give lungesygdommen astma. Det er budskabet bag kampagnen Snot or not, som Astma-Allergi Danmark kører i forbindelse med World Asthma Day den 2. maj 2017. Målet er at gøre danskerne bedre til at søge læge og blive behandlet.

Op mod 1 million danskere er ramt af pollenallergi, og mange af dem ved det godt selv.

Høfebersymptomer som røde og kløende øjne, nysen og utilpashed gør dem sjældent godt, men knap så mange gør noget ved det. Færre kender dog til den anden side af pollenallergien – at den ofte hænger tæt sammen med astma.

Symptomerne sidder da ikke kun i hovedet, men også i lungerne i form af vejrtrækningsbesvær, følelsen af at være i dårlig form, hoste og trykken for brystet. Nu skal danskerne lære, at det kan betale sig at være opmærksom på alle sine symptomer, så høfeber og astma ikke forhindrer én i et aktivt liv.

Det er budskabet med Astma-Allergi Danmarks landsdækkende Snot or not-kampagne, der sætter fokus på pollenallergiens skjulte følgesvend i forbindelse med World Asthma Day den 2. maj 2017.

Et kæmpe problem

Om kampagnens budskab, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen:

- Mere end en million danskere har høfeber, og cirka 30 pct. af dem også har astma. Men mange er ikke klar over, at der er en sammenhæng. De får derfor ikke den nødvendige behandling, men bliver i stedet forhindret i at have en god og aktiv hverdag. Og det er altså et kæmpe problem for den enkelte og for folkesundheden generelt, siger Anne Holm Hansen og kommer med et godt råd:

- Har du høfeber, er risikoen for, at du har astma større. Og har du astma, så lider du også ofte af høfeber. Så begge dele er meget alvorligt. Oplever man symptomer fra sin pollenallergi, bør man derfor altid kontakte sin læge, så man kan få den rette behandling. Det er nemlig forudsætningen for, at man kan leve et aktivt liv og være fri for symptomer det meste af tiden, siger Anne Holm Hansen.

Det sker på dagen

Snot or not-kampagnen foregår i både København og Aarhus med priktest og måling af lungefunktion. I København sker det på Højbro Plads med allergivenlig græsplæne og blomster. I Aarhus markeres dagen på Dokk1. Begge steder kan forbipasserende få gode råd om astma, allergi og høfeber af rådgivere fra Astma-Allergi Danmark.

Tid og sted

Tirsdag den 2. maj. København. Højbro Plads. Kl. 15.00 - 18.00.

Tirsdag den 2. maj. Aarhus. Dokk1. Kl. 13.00 - 16.30.

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. Tlf.: 20 82 25 76

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for at alle, der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem, får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum