Dansk Retursystem

Hver enkelt pant tæller

Del

Aldrig har danskerne afleveret så mange dåser og flasker tilbage som nu. En ny kampagne¬film på bl.a. TV2, Kanal 5 og 6 vil hele sommeren minde om, at det er det hele værd, hver eneste gang en tom emballage bliver genanvendt.

- Du skal være med i en kampagnefilm på tv!

Sådan lød den telefonbesked, der for nylig overrumplede Burhan Kaya midt under en indkøbs­tur med familien. Han var nemlig valgt til at være ansigtet i en ny kampagnefilm for sin arbejdsplads, der fra 4. juli og fem uger frem minder danskerne om, at det er det hele værd, når de afleverer deres tomme dåser og flasker.

Burhan Kaya er produktions­medarbejder i miljøvirksomheden Dansk Retursystem. Her tager han hver dag imod nogle af de 3,5 millioner pantbelagte emballager, der kommer retur til genanvendelse.  I kampagnefilmen er det dog kun en enkelt plastik­flaske fra en fjernstyret modellastbil, Burhan Kaya får i hænderne. For filmens budskab er, at hver eneste emballage tæller i det store miljø­regne­stykke, fordi det sparer både energi og råstoffer, når 1 tom dåse og flaske smeltes om og bliver til næsten 1 ny af samme slags.

- Min rolle varer ikke mange sekunder, men man optager det alligevel flere gange, og vi indstuderede mine bevægelser ud fra en lille tegneserie om scenen. Det var super sjovt at være med, siger Burhan Kaya, hvis børn i ugevis har glædet sig til at se far på tv.

Ifølge markedsdirektøren i Dansk Retursystem har det været vigtigt, at det er medarbejderne, der medvirker i kampagnefilmen om pantsystemet.

- Selvfølgelig skulle det være én af vores egne kolleger, der er med i filmen. Det er stolte og engagerede medarbejdere, der hver dag gør en stor forskel ved helt praktisk at sørge for, at 9 ud af 10 tomme dåser og flasker kan blive genanvendt, siger markeds­­­direktør Lotte Wøldiche Præstgaard.

Kampagnefilmen vises fra mandag 4. juli og fem uger frem på bl.a. TV2, Kanal 5 og 6.

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos pressekonsulent Louise Mean Nielsen på tlf. 40 95 98 15 eller lmn@dansk-retursystem.dk

Billeder

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem henter ny markedsdirektør fra Telia: Jeg er stolt over at skulle arbejde for miljø og klima24.1.2018 09:10pressemeddelelse

Når Marlene Holmgaard Fris den 1. april sætter sig i stolen som ny markedsdirektør i Dansk Retursystem, ser hun bl.a. frem til at blive en del af en virksomhed, som har stærke værdier og gør en forskel for miljø og klima. Marlene Holmgaard Fris kommer fra en stilling som direktør for product management, logistik og B2C salg, Telia Company Danmark A/S og har tidligere arbejdet i Ørsted A/S.

2. klasse fra Nors bliver Årets Panthelte – igen!23.11.2017 11:35pressemeddelelse

0.-4.-klasser fra hele landet har de seneste fire uger lært om klima og samlet tomme dåser og flasker i håb om at vinde titlen som Årets Panthelte i Dansk Retursystems årlige klimakonkurrence. Det blev 2. klasse fra Nors Skole, som sikrede sig titlen med ufattelige 95.903 tomme dåser og flasker. Det er andet år klassen vinder konkurrencen. Opskriften er engagement og evnen til at mobilisere lokalsamfundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum