Dansk Retursystem

Hver enkelt pant tæller

Del

Aldrig har danskerne afleveret så mange dåser og flasker tilbage som nu. En ny kampagne¬film på bl.a. TV2, Kanal 5 og 6 vil hele sommeren minde om, at det er det hele værd, hver eneste gang en tom emballage bliver genanvendt.

- Du skal være med i en kampagnefilm på tv!

Sådan lød den telefonbesked, der for nylig overrumplede Burhan Kaya midt under en indkøbs­tur med familien. Han var nemlig valgt til at være ansigtet i en ny kampagnefilm for sin arbejdsplads, der fra 4. juli og fem uger frem minder danskerne om, at det er det hele værd, når de afleverer deres tomme dåser og flasker.

Burhan Kaya er produktions­medarbejder i miljøvirksomheden Dansk Retursystem. Her tager han hver dag imod nogle af de 3,5 millioner pantbelagte emballager, der kommer retur til genanvendelse.  I kampagnefilmen er det dog kun en enkelt plastik­flaske fra en fjernstyret modellastbil, Burhan Kaya får i hænderne. For filmens budskab er, at hver eneste emballage tæller i det store miljø­regne­stykke, fordi det sparer både energi og råstoffer, når 1 tom dåse og flaske smeltes om og bliver til næsten 1 ny af samme slags.

- Min rolle varer ikke mange sekunder, men man optager det alligevel flere gange, og vi indstuderede mine bevægelser ud fra en lille tegneserie om scenen. Det var super sjovt at være med, siger Burhan Kaya, hvis børn i ugevis har glædet sig til at se far på tv.

Ifølge markedsdirektøren i Dansk Retursystem har det været vigtigt, at det er medarbejderne, der medvirker i kampagnefilmen om pantsystemet.

- Selvfølgelig skulle det være én af vores egne kolleger, der er med i filmen. Det er stolte og engagerede medarbejdere, der hver dag gør en stor forskel ved helt praktisk at sørge for, at 9 ud af 10 tomme dåser og flasker kan blive genanvendt, siger markeds­­­direktør Lotte Wøldiche Præstgaard.

Kampagnefilmen vises fra mandag 4. juli og fem uger frem på bl.a. TV2, Kanal 5 og 6.

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos pressekonsulent Louise Mean Nielsen på tlf. 40 95 98 15 eller lmn@dansk-retursystem.dk

Billeder

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Miljøbevidste venner pantede på Østerbro og vandt i Det nationale Pantspil: Jeg er en totalt god fyr til at sortere skrald19.9.2018 14:43pressemeddelelse

Det var to musikglade og meget tilfredse venner, der mandag afleverede tomme flasker og dåser i Meny på Bryggervangen på Østerbro og blev udråbt som tredje vinder i klimakampagnen Det nationale Pantspil. Med vindertitlen fulgte fire billetter til næste års Roskilde Festival med overnatning i campingområdet Clean Out Loud. Det er Dansk Retursystem, som står bag kampagnen, der har til formål at få danskerne til at huske at aflevere alle tomme pantflasker og -dåser til gavn for klimaet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum