Hver anden trodser brandfare og oplader mobiltelefonen om natten

Selvom der de sidste par år har været flere tilfælde af brande, der er startet på grund af fejl, kortslutninger eller varmeudvikling i mobiltelefoner og andet elektrisk udstyr, oplader hver anden dansker stadig telefonen, når de sover.
”Det er bekymrende, at så mange tager chancen og oplader deres telefoner om natten. Vi ser ofte brande, der er startet i elektronik, og det undrer mig, at så mange stadig udsætter sig selv, naboer og familien for fare,” siger skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild. Han minder samtidig om, at man altid bør have brandalarmer installeret i de rum, hvor man har elektronik med strømtilslutning.
Uoriginale opladere kan øge risikoen for brand
Undersøgelsen viser også, at hver fjerde dansker har uoriginale opladere i hjemmet. Problemet er blot, at nogle billige, uoriginale opladere kan være farlige at bruge.
”Uoriginale opladere af lav kvalitet samt elektronik med fejl i kan øge risikoen for at der opstår brand. Det kan være næsten umuligt at opdage en brand, der opstår om natten, og det er derfor vigtigt, at man altid oplader sit elektroniske udstyr med originale ladere og ikke mindst, når man er vågen,” siger Henrik Sagild.
Undgå brand
Måden man håndterer sin elektronik på kan have stor betydning for ens sikkerhed, og der er nogle forholdsregler, man bør tage, for at undgå risikoen for brand.
”Hvis man oplader sin computer eller telefon i sofaen, under en pude eller i sengen, kan det skabe så meget varme, at der i sidste ende kan opstå ild- og røgudvikling. Derfor skal man altid oplade på en ikke-brandbar overflade og holde øje med, om ledningen eller opladeren har synlige skader eller bliver ekstremt varm,” siger Henrik Sagild.
Her er fem råd til opladning af elektroniske apparater:
- Husk røgalarmen i alle rum, hvor du har elektronik eller opladere
- Sørg for at oplade når du kan holde øje med opladeren
- Tjek at stik og ledning ikke har synlige skader
- Brug originale opladere
- Undgå at lægge opladeren på et brandfarligt underlag, fx i sofaen eller sengen
- Dæk ikke opladeren eller enheden til, når den oplades, da den kan blive overophedet
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i marts 2019 blandt 1209 repræsentativt udvalgte danskere.
Hvornår oplader du som regel din telefon?
- Om morgenen 9%
- I løbet af dagen 33%
- Om aftenen 19%
- Om natten 51%
- Har ikke en telefon, der skal oplades 1%
- Ved ikke 3%
Har din husstand nogle uoriginale opladere?
- Ja 24%
- Nej 68%
- Ved ikke 7%
Nøgleord
Kontakter
Søren Moth FrederiksenKommunikationskonsulent
Tlf:41 77 50 18smf@gjensidige.dkBilleder
Information om Gjensidige
Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.900 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 26 mia. NOK i 2018, mens forvaltningskapitalen udgjorde 157 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Ny undersøgelse: Så mange danskere tisser i poolen12.7.2025 07:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis du er en af de tusindvis af danskere, der bruger din sommerferie på at flyde rundt i en pool for at blive afkølet, så bør du måske overveje at tage nogle forholdsregler. Flere end hver sjette dansker erkender nemlig, at de tisser i poolen. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring.
Næsten dagligt er der optræk til en ulykke ved overskæringer på jernbanen9.7.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
De seneste to år er der registreret over 700 forløbere til ulykker ved overskæringer på jernbanenettet, hvor der har været ved at ske en kollision eller påkørsel. Det viser nye tal, som Trafikstyrelsen har udleveret til Gjensidige.
Bank og forsikringsselskab advarer mod dette på udlandsferien8.7.2025 14:31:07 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Sparekassen Kronjylland og Gjensidige, viser, at næsten hver tredje dansker foretrækker at betale med kontanter, når de er på ferie i udlandet. Det kan være en dårlig idé, advarer Sparekassen Kronjylland og Gjensidige.
Mange danskere kender ikke anbefalingerne: Betalinger i udlandet kan give ekstraregning6.7.2025 07:46:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver anden dansker kender ikke deres banks anbefalinger for betaling med kort i udlandet, og det kan føre til en ærgerlig ekstraregning på ferien, lyder advarslen fra Gjensidige og Sparekassen Kronjylland.
Hedebølge resulterer i dehydrering for danske feriegæster3.7.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens der opleves rekordhøje temperaturer og hedebølge i Europa, er det alfa omega at danskerne husker at drikke rigeligt med væske og sørge for saltbalancen, når de er på ferie. Sådan lyder opfordringen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum