SMVdanmark

Hver anden eventvirksomhed frygter konkurs

Del

Ny analyse viser, at underleverandører til eventbranchen organiseret hos SMVdanmark har tabt 82 pct. af omsætningen under coronakrisen. Halvdelen af virksomhederne forventer konkurs inden næste højsæson.

Hver anden af de virksomheder organiseret hos SMVdanmark, der lever af at levere fx fadøl og forlystelser, telte og toiletter samt opsætte lyd og lys eller på anden vis understøtte landets mange arrangementer, festivaler og koncerter, er i en overhængende risiko for konkurs.

Det vurderer virksomhederne i branchen i en medlemsundersøgelse i SMVdanmark, hvor de er blevet spurgt, hvad de vurderer risikoen er for, at de går konkurs inden næste højsæson. Her svarer 20 pct. af virksomhederne ’meget stor risiko’ og 31 pct. ’nogen risiko’. Kun 17 pct. vurderer, at de ikke er i risiko for konkurs.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom i SMVdanmark, ser med stor bekymring på tallene:

”Eventvirksomhederne er blandt de af vores medlemmer, der er allerhårdest ramt. Problemet for dem er, at de bliver ramt dobbelt: For det første er stort set hele deres forretningsgrundlag forsvundet grundet forsamlingsforbuddet. For det andet tjener mange i branchen en meget stor del af deres årsindtægt ind i sommermånederne, hvilket betyder, at der kan gå et år til de reelt har indtægt igen. Kombinationen af de to ting gør, at mange virksomheder risikerer, at de ikke har nok at leve af før næste sommer.”

Analysen viser bl.a. også, at virksomhederne i eventbranchen organiseret hos SMVdanmark i gennemsnit har tabt 82 pct. af omsætningen. Det betyder dog ikke, at de har udsigt til meget hjælp i hjælpepakkerne, påpeger Mia Amalie Holstein:

”Pengene er fosset ud af virksomhederne, da hjælpepakkerne kun har dækket en andel af deres udgifter, og mange virksomhederne har måttet leve for lånte penge. De sidste af hjælpepakkerne udløber inden for kort tid, og hele underskoven af leverandører er hårdt trængte. Ønsker vi at redde fx det lille omrejsende tivoli, der er forhindret i at komme ud på kræmmermarkeder og lignende, bør politikerne forlænge hjælpen.”

Kontakter

Billeder

Links

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Politikere lukker hul: Selvstændige kan nu passe corona-ramte børn hjemme20.9.2020 11:55:35 CESTPressemeddelelse

Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan passe deres hjemsendte, corona-ramte børn på barselsdagpenge. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. SMVdanmark takker for, at politikerne har lyttet, men mener også, det er helt fair og naturligt, at selvstændige bliver inkluderet i ordningen.

Selvstændige glemmes i ny aftale om corona-ramte børn11.9.2020 15:48:07 CESTPressemeddelelse

Hvis man bliver nødt til at passe sine børn, fordi de er hjemsendt med mistanke om corona, kan man nu få barselsdagpenge. Men kun hvis man er lønmodtager. Er man selvstændig eller freelancer, er der ingen hjælp at hente. Det er resultatet af en ny trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere i blandt andet Dansk Industri og Dansk Erhverv. Det er dybt skuffende, mener SMVdanmark, der kræver, at de selvstændige bliver hørt, når staten åbner pengekassen til grupper på arbejdsmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum