Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Hver anden er i tvivl: Hvordan er min udlejningsbil forsikret?

Del

Biludlejning kan være kompliceret, og hver anden dansker, der har lejet bil i udlandet, er i tvivl om, hvordan rejseforsikringen dækker lejebilen. Det kan resultere i dyre, unødvendige dobbeltdækninger. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

En rejse til sydens sol, og en bil til at sikre maksimal fleksibilitet på ferien. Sådan ser planen ud for mange danskere denne sommer. Dog gælder det desværre også, at rigtig mange af dem, der benytter sig af biludlejning på sommerferien, er i tvivl om, hvordan de egentlig er forsikret, når de kører rundt i en lejebil.

I en ny undersøgelse svarer hver anden af dem, der har lejet bil inden for de seneste fem år, eller planlægger at gøre det denne sommer, at de ikke ved, hvordan deres forsikring dækker, når de lejer en bil i udlandet. Og det kan nemt resultere i, at man betaler i dyre domme for forsikringer, man slet ikke behøver, forklarer chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen.

“Uanset om man har årsrejseforsikring eller har købt forsikring til den specifikke rejse, så er det en rigtig god ide at sætte sig ind i betingelserne, så man har helt styr på, hvordan man er dækket, hvis man skal leje bil. Det kan nemlig være kompliceret, hvis man skal hente bilen på destinationen og samtidig skal finde ud af, om man allerede har nogle dækninger med hjemmefra,” siger Louise Hertzum Andersen.

Pas på dobbeltdækninger

Har man stået i udlejningsskranken er der også ganske stor chance for, at man har oplevet at blive tilbudt ekstra forsikringsprodukter, der eksempelvis sænker ens selvrisiko, hvis der skulle ske noget med lejebilen. Netop dette har mere end hver anden billejer inden for de seneste fem år oplevet.

“Mange udlejningsselskaber er ivrige efter at sælge ekstraydelser til biludlejning, og det er selvfølgelig helt fint. Der er dog ingen grund til at være dobbeltforsikret, så der er masser af penge at spare, hvis man har styr på, hvordan man er dækket af ens egen rejseforsikring,” siger Louise Hertzum Andersen.

Er man i tvivl om, hvordan man er dækket når man lejer bil i udlandet, kan man altid henvende sig til sit forsikringsselskab for råd og vejledning, og dermed potentielt også spare en del kroner på rejsebudgettet.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring i maj og juni 2022 blandt 1528 repræsentativt udvalgte danskere.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum