Gjensidige Forsikring

Hver anden efterlyser billigere offentlig transport

Del

46% vil bruge offentlig transport mere, hvis billetterne bliver billigere. Det viser en ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

Fotograf: Pau Casals
Fotograf: Pau Casals

Mange ser prisen som den primære forhindring i at tage bus, tog og metro mere, og blot 14% bruger offentlig transport som deres primære transportmiddel i hverdagen. Til sammenligning bruger 64 % bilen og 18 % cyklen. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

I de seneste 16 år er en busbillet i gennemsnit steget med 74 % og en togbillet med 53 %. I forhold til den generelle prisudvikling i samfundet er priserne steget med mere end 30 procentpoint. Samme udvikling har benzinprisen ikke været igennem, for med inflation medregnet er det faktisk billigere at tanke bilen i dag, end det var i starten af 1980’erne.

”Undersøgelsens resultater peger på, at der er sammenhæng mellem for høje billetpriser og manglende villighed til at udskifte bilen med bus eller tog. Derfor er løsningen egentlig ret simpel. For flere biler på vejene er hverken godt for miljøet, danskernes helbred, trængslen eller trafiksikkerheden. Derfor håber jeg, at politikerne vil arbejde på at gøre det billigere at tage offentlig transport, ” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

Mere fokus på offentlig transport

Undersøgelsen viser desuden, at 41 % vil have, at den offentlige transport skal være mere effektiv end bilen, 35 % ønsker bedre dækning og 31 % vil have flere afgange. Der er med andre ord mange ting, der skal passe sammen, hvis flere skal bruge den offentlige transport, men samtidig skal det også kunne betale sig økonomisk.

Mens Cityringen i København er et godt eksempel på en investering, der forhåbentlig kan få flere ud af bilerne, bliver der desværre også kigget på, om priserne skal hæves yderligere. I tilfælde af dette vil arbejdet med at gøre Danmark grønnere ifølge Gjensidiges undersøgelse lide et knæk.

”Investeringer i den offentlige transport er et stort skridt i den rigtige retning. Men yderligere prisstigninger kan altså være en forhindring, hvis vi gerne vil have flyttet endnu flere fra bilerne over i busser og tog. Hvis det skal lykkedes med et grønnere Danmark, bør lavere priser være noget af det første, der kigges på,” siger Henrik Sagild.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring blandt 1841 repræsentativt udvalget danskere over 18 år i februar 2018.

Hvad skal der til for, at du vil bruge den offentlige transport mere end at køre i bil? (ikke stillet til dem, der allerede bruger offentlig transport som primært transportmiddel)

 • Billigere billetter 46 %
 • Hvis det tidsmæssigt bedre kan betale sig for mig at tage det offentlige 41 %
 • Bedre dækning 35 %
 • Mere stabile afgange 23 %
 • Flere afgange 31 %
 • Bedre faciliteter ombord 6 %
 • Hvis prisen på at eje bil stiger 4 %
 • Hvis prisen på benzin stiger 3 %
 • Andet 8 %
 • Ved ikke 11 %

Hvad vil du vurdere er dit primære transportmiddel i dag?

 • Cykel 18 %
 • Bil 64 %
 • Motorcykel 0 %
 • Offentlig transport 14 %
 • Taxi 0 %
 • Andet 2 %
 • Ved ikke 1 %

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fotograf: Pau Casals
Fotograf: Pau Casals
Download

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.800 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 27 mia. NOK i 2017, mens forvaltningskapitalen udgjorde 149 mia. NOK

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Hver tredje dansker efterlyser hårdere straf for spritkørsel23.11.2018 07:08Pressemeddelelse

Højsæsonen for julefrokoster er i fuld gang, og selvom de fleste godt ved, at man skal lade bilen stå efter festen, har hver niende dansker taget bilen, uden de var sikre på deres promille. Samtidig efterspørger hver tredje hårdere straf for spritkørsel, og hver anden vil have politiet til at foretage mere kontrol. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum