home a/s

Hver 9. dansker frygter deres hjem bliver oversvømmet

Del

Klimatruslen ændrer nu danskernes boligvaner: 8 ud af 10 danskere siger, at risikoen for oversvømmelse vil påvirke valget af deres næste bolig

Folketinget behandler i øjeblikket et lovforslag, der skal give danskerne bedre mulighed for at etablere kystbeskyttelse pr. 1. februar. Det ser mange frem til.

I kystnationen Danmark med næsten 9000 km kystlinje er problematikken nemlig særdeles relevant, og frygten for oversvømmelser fylder meget hos danskerne, viser en repræsentativ spørgeundersøgelse fra YouGov og ejendomsmæglerkæden Home blandt 2.000 danskere.

Hver 9. af os – 11 % - frygter, at der sker oversvømmelser i vores nuværende bolig – heraf har knap hver 25. - 4 % - allerede haft vand i boligen.

Billeder af oversvømmede huse og arealer efter stormflod og svulmende kloakker er sandsynligvis en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor 8 ud 10 danskere – 80 % - i spørgeundersøgelsen svarer, at risikoen for oversvømmelse vil påvirke deres boligvalg, hvis de skulle søge eller købe en anden bolig.

”De mange indslag i tv om boligejere med oversvømmede bolig er nok årsagen til bekymringen, og ikke mindst omtalen af, at det bliver værre i fremtiden. Det er et væsentligt parameter, når så mange danskere lader sig påvirke af oversvømmelser, og det er godt, at der fra politisk side er fokus på at løse problemerne, der kan have store økonomiske konsekvenser for boligejerne, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home, og fremhæver, at vandet fra kloakker er et mindst ligeså stort problem

”Det kan blive meget dyrt for den enkelte boligejer, hvis ikke der gøres noget – og det kan være dyrt at gøre noget ved problemet. Hvem der i sidste ende skal betale regningen for de forebyggende tilbage, er også en vigtig diskussion, ” siger Mads Ellegaard.

FAKTA: Spørgeundersøgelsens resultater (se vedhæftede)

  • 55 % af danskerne i en ny spørgeundersøgelse, som analysevirksomheden YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home, at risikoen for oversvømmelse i ’høj grad’ eller ’meget høj grad’ har betydning for, hvilken bolig de vil/ville købe.
  • De mere end 2.000 besvarelser i undersøgelsen er repræsentative for den danske befolkning.
  • Desuden svarer 25 %, at risikoen for oversvømmelse i ’nogen grad’ har eller ville have betydning for deres boligvalg.
  • Så i alt er det 80 % af danskerne, som vil tage risikoen for oversvømmelse med i deres overvejelser omkring, hvilken bolig, de vil købe.
  • Kun 14 % i undersøgelsen svarer i ’mindre grad’ eller ’slet ikke’ til vandmassernes betydning for deres valg af en anden bolig. 6 % i undersøgelsen svarer ’ved ikke’ til spørgsmålet
  • Af undersøgelsen fra YouGov og Home fremgår det også, at 7 % af danskerne frygter, at deres nuværende bolig er i risiko for oversvømmelser i fremtiden.
  • 4 % svarer, at de tidligere har haft oversvømmelse i deres nuværende bolig og frygter at få det igen.

Flest i hovedstaden, 7 %, svarer, at de har haft vandmasserne inde i deres nuværende bolig; kun 2 % i Region Midtjylland har haft den ubehagelige oplevelse.

  • Sjællænderne er mest opmærksomme på oversvømmelser ved boligkøb. Her svarer 59 %, at de ’i høj grad’ eller ’meget høj grad’ er opmærksomme på risikoen for oversvømmelse ved valg af bolig. Hovedstaden følger tæt efter med 58 %.

KILDE: YOUGOV OG HOME

<foto til fri redaktionelt brug sammen med denne pressemeddelelse - foto: Colourbox>

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum