Ingeniørforeningen, IDA

Hver 8. studerende lander et job i deres sidste studieår

Del
Efterspørgslen på tekniske og naturvidenskabelige kompetencer er tårnhøj, og allerede inden de sidste semestre er bestået på ingeniør- eller scient-uddannelserne, har hver 8. studerende på disse studieretninger sikret sig et job. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra IDA.

Allerede på de sidste semestre og inden eksamensbeviset er i hus, bliver hver 8. ingeniør eller scient headhuntet af arbejdsgivere, som vil sikre sig talent og nyt blod. Det viser en ny undersøgelse blandt studerende på de videregående tekniske- og naturvidenskabelige uddannelsesinstitutioner, som IDA har lavet.

Ud af 388 studerende, der er i gang med det sidste eller næstsidste semester på deres respektive uddannelse, har 49 allerede en ansættelseskontrakt i hånden. Det svarer til 12,6 pct. af de adspurgte i undersøgelsen. Udviklingen overrasker på ingen måde Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen, IDA.

”Der er rift om IDA’s medlemmers kompetencer og viden. Ledigheden er lav og har været det længe, og selvom det netop er de nyuddannede, der fylder i ledighedsstatistikken, så er flere arbejdsgivere heldigvis vågnet op af tornerosesøvnen og har opdaget, at hvis de ikke tager et ansvar og også ansætter nyuddannede vidensarbejdere, så ender de selv som taberne i kampen om talent og teknisk og naturvidenskabelig hjernekraft,” siger hun.

Juliane Marie Neiiendam henviser til en prognose fra den tekniske alliance Engineer the future, som anslår, at Danmark vil mangle 13.500 ingeniører og cand.scient.er i 2025.

Undersøgelsen blandt de studerende viser også, at 39 pct. af dem, der har et job på hånden, fortsætter i den virksomhed, hvor de har et studiejob, og 37 pct. er blevet headhuntet af deres kommende arbejdsgiver. Blot 12 pct. har fået jobbet ved at søge en opslået stilling.  

”De lukkede rekrutteringskanaler vinder også frem, når det handler om at lande sit første job. Her er netværk kilden til at slå døren ind til arbejdsmarkedet. Og igen ser vi, at et studierelevant studiejob er en god investering på alle måder. Det sikrer ofte den enkelte studerende en gylden mulighed for at fortsætte på den arbejdsplads, man kender, og hvor man allerede har opbygget et værdifuldt netværk,” siger Juliane Marie Neiiendam. 

Har du allerede nu job, som du skal starte i, når du er færdig med din uddannelse?

Ja

12,6 pct.

Nej

81,2 pct.

Ved ikke

6,2 pct.

Total

100 pct.

Kilde: IDA Studenteranalyse 2017
Note: Dette spørgsmål blev stillet til kandidatstuderende på 9., 10. eller højere semester og til diplomingeniører på 6. semester eller derover. Antal respondenter: 388

 

Hvordan fik du det job?

Jeg skal fortsætte i mit studiejob

38,8 pct.

Jeg blevet kontaktet af en arbejdsgiver/headhuntet med et jobtilbud

36,7 pct.

Jeg svarede på et jobopslag

12,2 pct.

Jeg søgte uopfordret jobbet

6,1 pct.

Anden måde

6,1 pct.

Total

100 pct.

Kilde: IDA Studenteranalyse 2017
Note: Dette spørgsmål blev stillet til de studerende der svarede ’ja’ til allerede at have et job at starte i efter endt uddannelse. Antal respondenter: 49

Kontakter

Søren Lorentzen
Presserådgiver
Ingeniørforeningen, IDA
Mobil: +45 51 85 17 64
mail: slr@ida.dk

Links

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye