Niras A/S

Hver 8. krone, NIRAS tjener, de næste 10 år skal investeres i at understøtte den grønne energiomstilling

Del

Topledelsen i NIRAS går på udkig efter endnu et medlem til koncerndirektionen – en ny koncerndirektør for energi skal nemlig stå i spidsen for en nyoprettet taskforce for grøn energiomstilling. Det strategiske initiativ betyder massive investeringer over de kommende ti år.

Her besøger en delegation fra NIRAS virksomheden Welcon, der leverer komponenter til vindmøller.
Her besøger en delegation fra NIRAS virksomheden Welcon, der leverer komponenter til vindmøller.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS har besluttet at øge sit bidrag til den grønne energiomstilling betydeligt over de næste ti år. Ambitionen er at blive Skandinaviens førende rådgiver på vedvarende energi.

Det strategiske initiativ omfatter massive investeringer i forskning og udvikling, kompetenceudvikling, partnerskaber og rekruttering inden for vindenergi, el og grønne brændstoffer. Investeringerne svarer til, at hver ottende krone, NIRAS tjener, bliver postet i indsatsen for grøn energiomstilling. Satsningen skal forventeligt begynde at bidrage til NIRAS’ indtjening år 2027 og vil inkludere 400 nyansættelser.

”NIRAS har arbejdet med vedvarende energi i mange år – faktisk lige siden Brundtlandrapporten blev udgivet i 1987. Derfor ligger det naturligt i vores DNA, at vi skal bidrage i den grønne energiomstilling. Det har vi nu lagt en ambitiøs plan for, som skal løbe over de næste 10 år med et fastholdt højt investeringsniveau i alle år,” siger Jens Brandt Bering, som er direktør for forsyning i NIRAS.

Læs mere på niras.dk her

På jagt efter endnu en koncerndirektør

En del af det strategiske initiativ går på at udvide topledelsen med en ny koncerndirektør for Energi. Denne person skal stå i spidsen for en nyoprettet taskforce med speciale i grøn energiomstilling, som skal arbejde på tværs af alle virksomhedens rådgivningsområder.

Det sker ud fra en fast overbevisning om at samarbejde på tværs af ingeniørdisciplinerne og viljen til at indgå i brede partnerskaber bliver altafgørende for, at tempo og innovationskraft kan øges tilstrækkeligt, hvad angår omstilling til vedvarende energi.

”Alene i Danmark skal der investeres hundredvis af milliarder kroner i grøn energiomstilling over de næste 10 år. Vi ønsker at blive en endnu mere attraktiv partner i overgangen til vedvarende energi, og NIRAS har allerede rigtig godt fat inden for blandt andet miljøundersøgelser og -tilladelser samt elektrificering, vind, sol, sektorkobling, PtX og Energiøen i Nordsøen,” siger adm. direktør Carsten Toft Boesen.

”Vi samarbejder med alle, der vil bevæge sig i den rigtige retning uanset udgangspunkt”

Initiativet omfatter alle energiområder og -former med det formål at flytte disse mest muligt i retning af vedvarende energi – og på den samfundsøkonomisk mest optimale måde. Det betyder, at NIRAS er klar til at samarbejde med alle, der ønsker grøn energiomstilling.

”Næsten alle virksomheder og organisationer er bevidste om deres CO2-footprint og behovet for omstilling til vedvarende energi. Mange nye, enormt spændende virksomheder, som udvikler og leverer løsninger til den grønne energiomstilling, skyder op i landskabet. De virksomheder og organisationer, som arbejder med og vil grøn energiomstilling, vil vi gerne samarbejde med,” siger Jens Brandt Bering og fortsætter:

”Vi går til den grønne energiomstilling med et pragmatisk mindset. Alle kan og bør bidrage af hensyn til Parisaftalens målsætninger. Det handler også om at skabe grønne energi-fremskridt dér, hvor de er allermest nødvendige. Så længe vi går i den rigtige retning sammen, er der ikke nogen, vi ikke vil følges med. Det hænder, at det perfekte bliver det godes værste fjende – det har vi ikke råd til sker i den grønne energiomstilling. Ikke mindst fordi vi skal sikre en høj forsyningssikkerhed undervejs, da vi ellers risikerer at tabe den altafgørende folkelige og dermed politiske opbakning. For NIRAS er fortid, udgangspunkt og firmaprofil ikke afgørende, men det er derimod ambition, tempo og retning,” siger han.

Parallelt med strategien for grøn energiomstilling i NIRAS Gruppen vil NIRAS Fonden styrke sin investering i forskning og udvikling inden for transformation til vedvarende energikilder samt sit fokus på opkøb af virksomheder inden for samme område.

Læs mere på niras.dk her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Her besøger en delegation fra NIRAS virksomheden Welcon, der leverer komponenter til vindmøller.
Her besøger en delegation fra NIRAS virksomheden Welcon, der leverer komponenter til vindmøller.
Download
Jens Brandt Bering, direktør for forsyning, NIRAS.
Jens Brandt Bering, direktør for forsyning, NIRAS.
Download

Links

Information om Niras A/S

Niras A/S
Niras A/S
Sortemosevej 19
3450 Allerød

+45 4810 4200https://www.niras.dk

NIRAS er blandt Skandinaviens førende, rådgivende ingeniørvirksomheder.

Med et bredt felt af ekspertiser inden for procesanlæg, industri og byggeri over energi, miljø, vand & forsyning til infrastruktur, udviklingsbistand og byplanlægning bidrager NIRAS til løsninger på en lang række af de største samfundsudfordringer.

Læs mere om NIRAS her.

Følg pressemeddelelser fra Niras A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Niras A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum