home a/s

Hver 2. dansker tror på samme eller højere boligpris om et år

Del
Boligkøb nu: Købere og sælgere tror mere på boligens værdi end danskerne som helhed, viser stor spørgeundersøgelse
Den nye måling viser, at det kun er knap hver 10. dansker, der forventer prisfald på 5 % eller mere det kommende år. Foto: Home_Palle Skov
Den nye måling viser, at det kun er knap hver 10. dansker, der forventer prisfald på 5 % eller mere det kommende år. Foto: Home_Palle Skov

”Forestil dig, du køber en bolig i dag. Hvad tror du, den er værd om et år?”

Det spørgsmål har ejendomsmæglerkæden Home sammen med analysevirksomheden YouGov stillet godt 2000 danskere i det kvartalsvise Home køber- og sælgerbarometer*.

Svaret afhænger af, hvor tæt på boligmarkedet du er, lyder konklusionen.

Den nye måling tyder nemlig på, at købere og sælgere med aktuelle boligplaner i højere grad end danskerne som helhed forventer, at en bolig købt nu er mere værd om et år. 

 • 16 % af danskerne mener, at boligkøbet er ”mere værd eller noget mere værd” om et år. 24 % af boligsælgerne vurderer det samme, og køberne topper med 28 %.

 • Mere ens er synet på, om boligen er ”mindre værd eller noget mindre værd” om et år. Her forventer 27 % af danskerne et dyk i priserne, mens 23 % af sælgerne og køberne også ser lavere priser.

Cirka hver 7. dansker har ifølge undersøgelsen planer om at købe bolig i 1. halvår af 2023, hvoraf mange også skal sælge deres hjem. I 2022 oplevede boligmarkedet det oplevet største prisfald i 10 år.

Derfor er sælgere og købere mere optimistiske

”Det kan virke overraskende, at købere og sælgere ser mere positivt på priserne end danskerne. En oplagt forklaring er, at de to grupper har en anden ’tro’ på boligmarkedet, fordi de ’står midt i det’ med konkrete behov for at få købt og solgt. Mange sælgere er også købere. Køberne ser måske muligheder for at gøre en god handel på markedet, som det er nu,” siger talsperson og senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager i Home og tilføjer:

”For den almindelige dansker er boligmarkedet mere på afstand og noget, man læser og hører om i medierne, og her har de pessimistiske historier fyldt mere end de positive.”

 • Cirka hver 3. dansker, sælger og køber forventer ifølge målingen, at boligen omtrent holder værdien. Det betyder samlet set, at 50 % af danskerne forventer cirka samme pris eller en højere pris om et år. Det samme gør 60 % af sælgerne og 59 % af køberne. 

 • Cirka hver 5. ’ved ikke’, hvad prisen er om et år – uanset om det er danskerne, sælgerne eller køberne.

Kun få forventer stort prisfald

Husene oplevede på landsplan et prisfald på 6 % i 2022 ifølge Boligsidens markedsindeks. Den nye måling viser, at det kun er knap hver 10. dansker, der forventer prisfald på 5 % eller mere det kommende år. 

”Et hjem handler om ønsker og behovet for et sted at bo. Køb med langsigtede briller - og det er længere end blot et år frem - gør prisfald her-og-nu mindre vigtigt. Over tid bliver en ejerbolig historisk set mere værd. Skal man både sælge og købe bolig igen, betyder prisfaldet også mindre, fordi prisen på begge boliger, både den nuværende og den næste, typisk følger hinanden,” siger Michael Dalsager fra Home.

 

Alle danskere

Sælgere

Købere

Noget mere værd (+5 % eller mere)

4%

5%

7%

Mere værd (+2 % til +4 %)

12%

20%

21%

Omtrent det samme værd (-1% til +1%)

34%

35%

31%

Mindre værd (-2 % til -4 %)

17%

14%

12%

Noget mindre værd (-5 % eller mindre)

10%

9%

11%

Ved ikke

22%

18%

18%

*Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Home. Der er i alt gennemført 2020 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 2. - 6. januar 2023.

Nøgleord

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Den nye måling viser, at det kun er knap hver 10. dansker, der forventer prisfald på 5 % eller mere det kommende år. Foto: Home_Palle Skov
Den nye måling viser, at det kun er knap hver 10. dansker, der forventer prisfald på 5 % eller mere det kommende år. Foto: Home_Palle Skov
Download

Links

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

 • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
 • home blev stiftet den 1. august 1989
 • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
 • home har over 900 ansatte
 • home er en franchise-kæde
 • home har ca. 120 franchisetagere
 • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
 • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
 • home har særligt uddannede køberrådgivere
 • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum