Hedensted Kommune

Hvem skal bo på Højtoften i Lindved?

Del

Mandag den 5. september drøfter Udvalget for Social Omsorg om der også fremover skal bo både plejehjembeboere og borgere med handicap på Højtoften.

Begge grupper af borgere bor dør om dør på institutionen i Lindved.

Anbefalingen fra den kommunale administration er, at der fremover kun skal bo voksne med handicap på Højtoften.

Der er aktuelt 5 plejehjemsbeboere på Højvangen og 12 voksne med handicap. Der er plads til maksimalt 7 plejehjemsbeboere og med så lille en gruppe er det ikke muligt at tilbyde beboerne den kvalitet af pleje, støtte og aktiviteter, der er på andre plejecentre i kommunen.

Intentionen med både plejehjemsbeboere og voksne handicappede var, at der kunne være synergi på tværs og udnyttelse af personaleressourcerne. De to grupper af borgere har dog meget forskellige behov, og deres fysiske og psykiske muligheder er meget forskellige. Det gør det svært at lave fælles aktiviteter og opnå et fællesskab i hverdagen. Derfor kan den oprindelig hensigt ikke indfries.

Socialtilsynet har samtidig påtalt, at målgruppen er bekymrende bred og rummer borgere med komplekse hjælpebehov, og at tilbuddene fungerer efter to forskellige lovgivninger, godkendelse og tilsyn.

En lukning vil naturligvis give en udfordring for de ældre borgere i Lindved, der ønsker at blive i deres lokalområde, når de skal på plejehjem. Der er dog kun en person på venteliste. Samtidig er der ledige pladser i både Uldum og Tørring.

En eventuel lukning af plejehjemspladserne kan ske ved naturlig afgang eller ved at borgeren selv ønsker at flytte.

"Hvis vi beslutter os for at lukke plejehjemspladserne på Højvangen, skal vi selvfølgelig have en dialog med beboerne eller de pårørende og personalet om, om beboeren vil blive eller om vi skal se på mulighederne for at flytte til et andet plejecenter.", fortæller Hans Jørgen Hansen, der er formand for Udvalget for Social Omsorg.

Efter udvalgets behandling skal spørgsmålet om, hvem der skal bo på Højtoften, til høring i både Handicaprådet, Seniorrådet og MED-systemet. Tilbagemeldingerne herfra tages med, når udvalget drøfter sagen igen den 3. oktober. Herefter er det planen at sagen drøftes i Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi inden den endelige beslutning tages i byrådet den 26. oktober.

Kontakter

Hans Jørgen Hansen, Formand for udvalget for Social Omsorg, tlf. 3030 2124
René G. Nielsen, Chef for Social Omsorg, tlf. 2462 6743

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l