Næstved Bibliotek og Borgerservice

Hvem havner i Luksusfælden?

Del

Bliv klogere på årsagerne til, at nogle mennesker havner i håbløs gæld og bliver fanget i den såkaldte luksusfælde. Hør bibliotekets online-foredrag mandag den 26. april kl. 19.00-20.00.

Kan økonomisk forskning  forudsige, hvem der ender i Luksusfælden?
Kan økonomisk forskning forudsige, hvem der ender i Luksusfælden?

I fjernsynet kan vi i programmet "Luksusfælden" følge danskere, der er fanget i onde spiraler af kviklån og forbrug, der langt fra stemmer overens med indtægten. Programmets værter optrevler de massive økonomiske problemer, men mange seere sidder måske alligevel tilbage med nogle spørgsmål. Hvordan kunne det komme så vidt? Er mennesker i luksusfælden særligt uheldigt ramt af arbejdsløshed eller sygdom?

Økonomisk adfærd
Måske er det faktisk muligt at forudsige, hvem der ender i økonomiske problemer. Kan bestemte personlighedstræk øge sandsynligheden for at få økonomiske vanskeligheder? Arver man finansiel adfærd fra sine forældre?

Aftenens foredragsholder er Søren Leth-Petersen, professor ved Økonomisk Institut ved Københavns Universitet. Han forsker i opsparingsadfærd og privatøkonomi. Foredraget viser, hvordan økonomer bruger eksperimenter og kæmpestore datamængder til at forudsige økonomisk adfærd.

Forskningens Døgn
Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder foredraget, som er en del af Forskningens Døgn - en årlig videnskabsfestival, hvor forskere fra næsten alle videnskabens grene præsenterer deres forskning til det brede publikum.

I 2020 blev Forskningens Døgn aflyst på grund af nedlukningen af Danmark. I år er Forskningens Døgn tilbage, dog udelukkende online.

Foredraget finder sted mandag den 26. april kl. 19.00-20.00. Det er gratis at deltage, men du bedes melde dig til via www.naesbib.dk. Du skal have adgang til Zoom for at høre foredraget. Brug dette link: https://ucph-ku.zoom.us/j/64017910949

Læs mere om Forskningens Døgn på https://forsk.dk/om-forskningens-dogn 

Kontakter

Billeder

Kan økonomisk forskning  forudsige, hvem der ender i Luksusfælden?
Kan økonomisk forskning forudsige, hvem der ender i Luksusfælden?
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Fredagsfortællinger for voksne online fortsætter30.3.2021 15:36:34 CEST | Pressemeddelelse

Tag dig tid til at lytte til en god historie! Desværre kan vi ikke mødes på Næstved Bibliotek og læse noveller op. Alligevel har det gennem de sidste par måneder været muligt at sidde hjemme i stuen med en kop kaffe og høre os læse højt. Og da nedlukningen er blevet yderligere forlænget, fortsætter vi vores online oplæsning i april måned. Næste gang er fredag den 9. april kl. 14.30-ca. 15.00.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum