Esbjerg Kommune

Hvad skal parken mellem Stengårdsvej og Degnevej hedde?

Del

Esbjerg Kommune efterlyser det bedste navn til parken mellem Stengårdvejs og Degnevej. Det sker via en navnekonkurrence, og parkens nye navn bliver starten på byudviklingsprojektet omkring Esbjergs Internationale kvarter med fokus på kultur og klima.

Med en navnekonkurrence inviterer Esbjerg Kommune alle borgere til at komme med forslag til, hvad det grønne område, som indrammes af Stengårdsvej, Storegade, Degnevej og Spangsbjerg Møllevej, skal hedde.

Mange færdes i parken dagligt, og den spiller en central rolle i at få bundet Stengårdsvej sammen med områderne vest for Degnevej.

”Vi vil gerne inddrage borgerne i at få navngivet parken. Parken er omdrejningspunktet for mange aktiviteter og bruges flittigt af de lokale uddannelsessteder og beboerne i området. Derfor fortjener parken et navn, så endnu flere får kendskab til parken og får glæde af dens grønne rum og aktivitetsmuligheder. Og jeg kan kun anbefale, at du tager en tur forbi. Håbet er, at en navngivning af parken kan skabe mere liv og øge fokus på hele byområdets mange kvaliteter. Med navngivningskonkurrencen lyder startskuddet til et omfattende byudviklingsprojekt, der på sigt skal forvandle området til Esbjergs Internationale kvarter med fokus på kultur og klima, og dommerkomitéen ser frem til at modtage alle bud”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Vinderen af navngivningskonkurrencen modtager, udover æren af at have navngivet parken, et gavekort til Esbjerg City på 750 kr. Skulle flere navnebud være enslydende, bliver vinderen af gavekortet fundet ved lodtrækning

Deltag i konkurrencen

Gode forslag til et navn til parken mellem Stengårdsvej og Degnevej skal sendes ind senest 1. juni 2022 på mail sts-6705@esbjerg.dkeller ved at kommentere opslaget om navnekonkurrencen på kommunens Facebook-side.

Dommerkomitéen, der er sammensat af borgere fra lokalområdet, lokale aktører samt politikere, gennemgår alle indkomne navneforslag og udpeger en vinder efter den 7. juni.

Vinderen får overrakt præmien ved en navngivningsevent, den 27. august, hvor der er Bazardag i parken.

Dommerkomitéen består af:

Formand Jesper Frost Rasmussen, borgmester

Morten Harder, stadsarkitekt

Henning Ravn, udvalgsformand for Plan og Byudvikling

To lokale elever udpeget af Elevrådet på Bakkeskolen Cosmos

En lærer fra Bakkeskolen Cosmos (Elevrådets kontaktlære)

SDU, campuskoordinator Ane Line Søndergaard

UCSyd, chef i ledelsessekretariatet John Hansgaaard Snedker

Fire beboere fra Stengårdsvej

To repræsentanter fra Jerne Borger og Aktivitetsforening

Arkitekt Christina Korsbek Olsen fra Stengårdsvejssekretariatet

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00
Erik Jespersen, direktør, Teknik & Miljø, Esbjerg Kommune, tlf. 25 70 23 52

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum