DOT - Din Offentlige Transport

Hvad mener de unge om offentlig transport?

Del

Unge vil rigtig gerne bruge offentlig transport, men føler sig til en vis grad usikre og vil gerne have råd og hjælp. Det konkluderer en ny undersøgelse foretaget af DOT, Din Offentlige Transport. Undersøgelsen er gennemført for at forstå unge kunder bedre og for at kunne imødekomme deres ønsker, når det gælder rejser med bus, tog og metro.

Hvad mener de unge om offentlig transport? Hvad prioriterer de, når de skal rejse, og hvad skal der til, for at de fortsat vil være kunder i den offentlige transport på Sjælland og øerne? Det besluttede DOT – Din Offentlige Transport at få et indblik i og har derfor fået udarbejdet en antropologisk undersøgelse for at få bedre indsigt i de unges holdning til offentlig transport. Det skal føre til konkrete forbedringer for den unge målgruppe.

- Det er vigtigt for os at være i dialog med vores kunder for hele tiden at forbedre oplevelsen i den offentlige transport. De unge er en rigtig vigtig målgruppe for den offentlige transport. Det betyder meget for os at vide, hvilke udfordringer de har, og hvad der kræves af os, for at de fortsat vælger den offentlige transport, siger Rune Jon Jensen, Sekretariatschef i DOT, Din Offentlige Transport

Undersøgelsen viser, at de unge særligt går op i følgende faktorer:

  • Tilgængelighed
  • Kontrol
  • Pris
  • Komfort

Noget af det vigtigste for de unge er, at de føler sig velkomne ombord – både af ansatte og af andre kundegrupper.

- Når vi kender de unge og deres behov bedre, har vi større mulighed for at tage dem i hånden og vise dem vej inden for de områder, hvor de synes, det er svært. Undersøgelsen gør det muligt for os at sætte forbedringer ind, hvor der er mest brug for dem, fortæller Rune Jon Jensen, Sekretariatschef i DOT - Din Offentlige transport

Udfordringerne kan ikke løses af DOT alene. Mange unge rejser på ungdomskort, som er en statslig ordning. Derfor er landets trafikvirksomheder i gang med at udarbejde forslag til en ny og bedre ungdomsrabat. Dette arbejde forventes afsluttet inden sommerferien i år.

Læs mere om DOTs undersøgelse om hvordan de unge oplever den offentlige transport på hjemmesiden dinoffentligetransport.dk 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om DOT - Din Offentlige Transport

DOT - Din Offentlige Transport
DOT - Din Offentlige Transport
Gammel Køge Landevej 3
2500 Valby

https://dinoffentligetransport.dk/

DOT, Din Offentlige Transport, arbejder for at gøre det nemt at være kunde i den offentlige transport på Sjælland og øerne. DOT sørger for kundeservice, koordineret trafikinformation, sammenhængende køreplaner, billetkøb og priser, når én million daglige rejser foretages med bus, tog og metro. DOT er et samarbejde mellem DSB, Movia og Metroselskabet, der skal sikre en god kundeoplevelse på tværs af transportformer og gøre det attraktivt at rejse bæredygtigt.

Følg pressemeddelelser fra DOT - Din Offentlige Transport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DOT - Din Offentlige Transport

Nyt website: Sådan kommer du til Tour de France i Danmark med offentlig transport9.5.2022 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 1. juli i år begynder verdens største cykelløb, Tour de France, i Danmark. Det påvirker trafikken i hele landet. København og Storebæltsbroen vil være lukket for biltrafik i perioder under Tour de France - derfor er rejser med bus, tog og metro det eneste og bedste valg for mange. Landets trafikselskaber har i fællesskab lavet en hjemmeside, der giver overblik over al offentlig transport i Danmark under tourens danske etaper. Her er der hjælp at hente til at planlægge rejsen til Tour de France og finde den rette billet.

Sidste bus venter på dig - nyt DOT-forsøg på Holbæk Station12.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Du kender måske bekymringen for, om du kan nå den sidste bus, hvis f.eks. toget er forsinket: Venter bussen eller er den kørt, når jeg kommer til stationen? Løsning på det problem er mere kompliceret, end man skulle tro, men nu sætter DOT et forsøg i gang for at give større sikkerhed for skiftet mellem bus og tog på Holbæk station, så aftenens sidste bus først kører, når toget er ankommet.

Kunder i den offentlige transport vil have personlig trafikinformation3.3.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse viser, at kunderne vil have personlig, individuel trafikinformation om deres rejse. Når toget ikke kommer som det plejer, når bussen kører en anden rute, eller de skal med en erstatningsbus i stedet for med metroen, er der mange, der bliver usikre i den offentlige transport. Derfor arbejder DOT, Din Offentlige Transport, løbende med at forbedre den information kunderne får, når der er sporarbejder eller andet, der påvirker deres rejse.

Ny hjemmeside giver overblik over din station og gode skift mellem tog, bus og metro1.2.2022 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

Det skal være lettere for kunderne at skifte mellem bus, tog og metro og hurtigt få et overblik over, om der er elevator på stationen og nem adgang med barnevogn eller cykel eller gode parkeringsmuligheder. Derfor lancerer DOT, Din Offentlige Transport, i dag en ny hjemmeside, der giver et hurtigt overblik over faciliteterne på stationen, og mulighederne for at skifte til og fra bus og metro. Hjemmesiden gør det også nemmere for personer med et handicap at planlægge rejser med bus, tog og metro.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum