Billund Lufthavn

Hvad kom først: Hønen eller ægget? Udbud eller efterspørgsel?

Del

Når det handler om at få gang i luftfarten igen, er der tale om hønen eller ægget: Skal efterspørgslen komme før udbuddet eller omvendt? I dag bliver ruteudbuddet fra Billund Lufthavn til erhvervsrejsende i hvert fald større, da British Airways genåbner ruten til Heathrow i London, og Ryanair genåbner ruten til Wien.

På trods af, at regeringen har skærpet restriktionerne grundet stigningen af Coronasmitte i Danmark og i resten af Europa, er det stadig vigtigt, at dansk erhvervsliv bliver understøttet på det globale marked. Erhvervsrejsende er som udgangspunkt nødvendige rejser, og derfor kan erhvervsrejsende rejse ud og komme hjem uden at blive ramt af karantæne, som de ferierejsende gør.

Men det danske erhvervsliv kan ikke fastholde deres globale relationer, hvis der ingen flytransport er. Derfor er det glædeligt for det vestdanske erhvervsliv, at British Airways genåbner en vigtig erhvervsrute mellem Billund Lufthavn og Heathrow i London, og at Ryanair genåbner ruten til Wien.

– Det er fantastisk, at British Airways genåbner ruten til Heathrow, og at Ryanair genåbner ruten til Wien. I vores dialog med bl.a. British Airways, gør de det klart, at der er nødt til at være ruter, før der kommer passagerer. Og det er fuldstændig rigtigt. Vi ved fra erhvervslivet i Vestdanmark, at der er mange virksomheder, der begynder at lempe på deres interne rejserestriktioner, og det er flyselskaberne klar til at understøtte, siger Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Erhvervsrejser er anerkendelsesværdige formål, og virksomheder kan påvirke ruteudbuddet

Når Billund Lufthavn gør passagergrundlaget op, er det ingen overraskelse, at de erhvervsrejsende er blandt den største gruppe rejsende derfra. I Danmark er der omkring 800.000 jobs, der relaterer sig til eksporten, omkring 400.000 af de jobs ligger i Billund Lufthavns optageområde.

Flyselskaberne er opmærksomme på, at Billund Lufthavn ligger i et stærkt erhvervsområde med nogle af Danmarks største internationale virksomheder i området. Og før Corona skyllede ind over verden, var der flere virksomheder, der gik til lufthavnen med dokumentation om et stort antal af erhvervsrejser til et givent område, hvorefter lufthavnen satte fokus på udviklingen af en ny direkte forbindelse. I øjeblikket er det stagneret, men det kan være mere relevant for virksomhederne nu end nogensinde før, da ruteudbuddet er faldet så markant.

– Virksomhederne i vores område har tidligere været med til at påvirke, hvilke ruter der blev åbnet. Det er langt fra umuligt, at det sker igen. Vi servicerer størstedelen af det danske eksporterhverv i Danmark, og hvis virksomhederne mangler vitale ruter, vil vi gerne understøtte etableringen i at få ruten tilbage, fastslår Jan Hessellund.

Faktaboks: Stort ruteudbud på trods af et orange Europa

I 2019 havde Billund Lufthavn 100 direkte destinationer, og nu hvor næsten hele Europa er orange, er der stadig 22 direkte ruter, hvoraf en stor del af ruterne er populære for erhvervslivet og vigtige for at få arbejdskraft ind i Danmark.

Kontakter

Billeder

Information om Billund Lufthavn

Billund Lufthavn
Billund Lufthavn
Passagerterminalen 10
7190 Billund

76 50 50 50https://www.bll.dk

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Billund Lufthavn: ”Rejsevejledningerne har ikke slået os hjem”1.11.2020 12:22:54 CETPressemeddelelse

Selvom oktober har budt på genopretningsplan for eksporten, kan nye rejsevejledninger og nye restriktioner godt få det til at fremstå som om, at det har slået Billund Lufthavn og resten af branchen tilbage til start. Det er heldigvis ikke helt sandt. Billund Lufthavn er godt forberedt og igennem et godt samarbejde med flyselskaberne, er de klar til at flyve rejsende over landegrænserne.

Usikkerhed om rejsevejledninger holder flytrafikken skakmat1.10.2020 13:05:39 CESTPressemeddelelse

I september 2020 havde Billund Lufthavn kun 19,4 procent passagerer af, hvad der var i september sidste år. Usikkerheden omkring de ugentlige opdaterede rejsevejledninger afholder de ferierejsende fra at booke en flyrejse, og samtidig efterlader rejsevejledningerne de erhvervsrejsende med stor forvirring. Men på cargosiden i Billund Lufthavn må Corona se sig slået, da der i den her måned er vækst i luftfragt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum