Lolland Kommune

Hvad kan vi lokalt gøre for at forbedre vores datadækning? Lolland Kommune inviterer til dialogmøde

Del

Dataforbindelserne i Lolland Kommune er mange steder gode eller rimelige. Men andre steder er de også helt utilstrækkelige. Hvad kan vi lokalt gøre for at forbedre datadækningen, og hvilke tekniske løsninger findes der? Det er bare nogle af de spørgsmål, som Lolland Kommune tager op på dialogmøde den 27. januar kl. 18.30-21.00 på Skovridergaarden, Svingelen 4 i Nakskov.

Til mødet inviteres grundejerforeninger, landsbyforeninger, erhvervsorganisationer og andre interessenter, men alle er velkomne. Fra Lolland Kommune deltager bl.a. borgmester og viceborgmester.

Borgmester Holger Schou Rasmussen forklarer baggrunden for, at spørgsmålet har så høj prioritet:

"Ligesom el og kloakering, så er det helt grundlæggende en statslig opgave at sørge for også den digitale infrastruktur. Men den løsning lader desværre vente på sig, og så er det, at vi som kommune må se på, hvad vi lokalt kan gøre for at skubbe til udviklingen. Derfor inviterer vi til mødet i Nakskov. Her kan de lokalsamfund i kommunen, der i dag hænger digitalt bagefter forhåbentligt få svar på deres spørgsmål, blive inspireret og få gode idéer til lokale løsninger. Ordentlige dataforbindelser er helt afgørende for at kunne begå sig som borger eller virksomhed i et digitalt Danmark – og dermed også for kommunens udvikling. Derfor har spørgsmålet så høj prioritet”, siger Holger Schou Rasmussen.

Hurtige dataforbindelser har betydning for, hvor folk flytter hen, hvor virksomheder placerer sig, om man kan leje sit sommerhus ud, og om man kan sælge sit hus. Derfor er det også et spørgsmål, der igennem lang tid har haft stort fokus i kommunens Klima-, Miljø- og Teknikudvalg, hvor viceborgmester Henrik Høegh er formand:

”Vi kan i dag se, at man nogle steder på Lolland kæmper med dårlige forbindelser. Men omvendt har vi igennem det sidste års tid også set, at man andre steder i kommunen er kommet med helt i front, når det gælder digitalisering. De gode eksempler kan forhåbentligt inspirere andre, ligesom de forskellige tekniske muligheder forhåbentlig kan inspirere. Vi håber og tror, at deltagerne går fra mødet den 27. januar klogere og inspireret til handling”, siger Henrik Høegh.

Invitationer til mødet er sendt ud til kendte grundejerforeninger, landsbyforeninger, erhvervsorganisationer m.fl. i uge 2, men ellers kan hele invitationen ses på www.lolland.dk\bredbaand, ligesom interesserede også er velkomne til at kontakte Michael Christoffersen i Lolland Kommune (mail misch@lolland.dk eller tlf. 54 67 65 35) og høre nærmere.

Tilmelding er ikke et krav, men af praktiske hensyn må man alligevel gerne melde sig til senest fredag den 22. januar på anch@lolland.dk.

Nøgleord

Kontakter

Michael Christoffersen
Chefkonsulent
54 67 65 35/61 41 39 22
misch@lolland.dk

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum