Næstved Kommune

Hvad har underbukser med digital sikkerhed at gøre?

Del

Samtlige skolebørn i Næstved Kommune skal 4. februar have en hel temadag om, hvordan de færdes sikkert på nettet. Hver skole har forskellige aktiviteter som for eksempel emoji-ordbøger, rollespil, dilemmaquizzer og filmværksted.

- Børn og unge kan komme rigtig galt afsted på nettet. Det oplever vi som SSP-konsulenter i stadig stigende grad. Vi hører om nøgenbilleder, chikane, digital afhængighed, trusler, seksuelle krænkelser og bedrageri. Derfor holder vi nu en temadag, hvor børn og unge sammen med deres lærere kan fordybe sig i relevante emner vedrørende digital sikkerhed, fortæller SSP-konsulent Anne Gunnerud Mortensen, som håber med dagen at skabe større bevidsthed om digital sikkerhed, og hvordan vi behandler hinanden på nettet.

Dagen vil byde på forskellige aktiviteter. Blandt andet vil eleverne få lejlighed til at se videoer produceret af 1. g elever på gymnasiet. Videoerne stiller skarpt på de nævnte emner og vil medvirke til at skabe debat i klasserne.


Forældrene er en meget vigtig medspiller i børn og unges digitale sikkerhed på nettet.  Derfor får alle elever fra 0. til 9. klasse et postkort med hjem med forskellige udsagn afhængig af klassetrin. Disse udsagn skal være med til at skabe debat i hjemmet.

Pressen er meget velkommen til at besøge en skole.

Nøgleord

Kontakter

SSP-konsulent Anne Gunnerud Mortensen, telefon 29 24 23 40 eller agmor@naestved.dk

Billeder

Download
Download
Inden dagen er omme skal hvert barn have udfyldt et postkort, som kommer i tasken og med hjem til en god dialog over middagsmaden
Inden dagen er omme skal hvert barn have udfyldt et postkort, som kommer i tasken og med hjem til en god dialog over middagsmaden
Download

Vedhæftede filer

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

3. årgang på Susåskolen afd. Herlufmagle maler Dronningens fødselsdagsgave18.2.2020 12:46:27 CETPressemeddelelse

Hjemmelavede gaver er nu engang de bedste – derfor får Dronning Margrethe også en særlig en af slagsen, når hun her i foråret runder de 80. Landets kommuner er gået sammen om et kunstværk, som består af 98 malerier, kreeret af børn fra 3. klasse. I Næstved er børnene fra 3. årgang på Susåskolen afd. Herlufmagle udvalgt til det både ærefulde og kreative hverv. Det glæder de sig meget til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum