Bonduelle

Hvad f*** er en bælgfrugt? - Fransk fødevaregigant svarer med musikvideo

Del

En bælgfrugt er en Bonduelle-frugt. Sådan lyder omkvædet i en ny, 80’er-inspireret musikvideo fra det franske konservesbrand Bonduelle, der skal stå som et svar til Fødevarestyrelsens kampagne i samme stil, hvor de netop stiller spørgsmålet ”hvad f*** er en bælgfrugt”.

I 2021 offentliggjorde Fødevarestyrelsen syv nye kostråd med et øget fokus på ikke kun sunde men også klimavenlige madvaner. Som led i kampagnen udkom Fødevarestyrelsen med en musikvideo med den spørgende titel ’Hvad f**k er en bælgfrugt’, der henviser til kostrådet: ‘spis mindre kød - mere bælgfrugt og fisk’.

- Og det er et godt spørgsmål, siger Erica Balduccini, Jr. Brand Manager hos Bonduelle Nordic og fortsætter.

- Bælgfrugter er en lidt ukendt størrelse herhjemme, og det er ikke fremmed for os, at forbrugerne ikke er helt sikre på, hvordan de kan indgå i den ugentlige madplan. Det er ærgerligt, da de både er rige på protein og kostfibre og i øvrigt utroligt lækre. Derfor var det også oplagt at tappe ind i dialogen, da Brandhouse/Subsero foreslog os at lave et svar til Fødevarestyrelsens spørgsmål.

Mere end majs

Reklamebureauet bag ideen, håber at musikvideoen giver folk bælgfrugter på hjernen og udvide kendskabet til bælgfrugt-kategorien og til Bonduelles produktportefølje, der foruden de velkendte majs, også rummer et bredt udvalg af bælgfrugter, der er tilberedt og klar til servering lige ud af dåsen. 

- Bonduelles produkter er jo svaret på spørgsmålet, fortæller Louis Pilmark, creative director hos Brandhouse/Subsero, der står ide, sang og musikvideo

- Her så vi vores snit til at fortælle om både bælgfrugter og bæredygtige ambitioner på en sjov og uventet måde. Det er jo om noget en sag, Bonduelle kan bakke op om, så selvfølgelig var vi klar til at svare på Fødevarestyrelsens musikvideo med en ny musikvideo.”

Hos Bonduelle er der begejstring for de nye kostråd, da de fremhæver brandets produkter som nogle af grundstenene i en sund og varietet kost. Ligesom de nye kostråd peger Bonduelles arbejde i retning af en grønnere fremtid - både i produktionen, men også i den forbrugerrettede kommunikation

- Vi ønsker ikke at have en løftet pegefinger i forhold til grøn mad, men vil gerne vise alle de måder, hvor man kan introducere flere grøntsager og bælgfrugter i sin kost,” siger Erica Balduccini.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Bonduelle

Bonduelle
Lyskær 3CD
2730 Herlev

24 97 22 53http://www.bonduelle.dk

Bonduelle er en fransk familievirksomhed grundlagt i 1853 med det formål at bidrage såvel mennesker som vores planets sundhed. Bonduelle-koncernen har ved at innovere og agere langsigtet udvidet sine aktiviteter og sin tilstedeværelse globalt. I dag har virksomheden 14.700 medarbejdere og administrerer mere end 128.000 hektar grøntsager over hele verden. Virksomhedens produkter sælges i 100 lande under forskellige mærker. Bonduelle er ekspert inden for landbrug, og med 54 landbrugsområder og produktionsfaciliteter producerer virksomheden fødevarer af høj kvalitet fra afgrøder, der dyrkes tæt på forbrugerne. Bonduelle arbejder aktivt for at opnå en såkaldt B Corporation-certificering af "social og miljømæssig ydeevne" og er en del Gaïa non-financial performance index og employee shareholder index (I.A.S.)