Ishøj Kommune

Hvad er dit yndlingssted i Ishøjs natur?

Del

Ishøj Kommunes Klima- og Miljøpris hylder i år de smukke natursteder i Ishøj. Du kan komme med forslag til dit favoritsted i naturen til og med den 1. maj

Grønne udearealer i boligområdet Vildtbanegård i Ishøj.
Grønne udearealer i boligområdet Vildtbanegård i Ishøj.

I 2018 udgav Miljøstyrelsen en naturkanon med 15 unikke natursteder i Danmark. Strandparken blev foreslået, men det endte med, at ingen natursteder i Ishøj var repræsenteret i Danmarks Naturkanon. Nu opfordrer Ishøjs grønne råd, Grønt Forum, borgerne i Ishøj om at komme med forslag til det, som rådet håber, kan blive Ishøjs egen naturkanon.

Temaet for årets klima- og miljøpris er ’Mit yndlingssted i Ishøjs natur’. Her kan Ishøj-borgerne komme med forslag til den skønneste grønne plet i Ishøj og være med i konkurrencen om de 5000 kr., som er præmien til vinderen af Ishøjs Klima- og Miljøpris 2019.

Fristen for at komme med forslag til natursteder er den 1. maj.

”Grønt Forum vil gerne bidrage til at udbrede kendskabet til de grønne naturperler i Ishøj, hvor man kan få en helt særlig naturoplevelse. Det kan være et sted enten i eller udenfor byen, og naturen kan være både vild eller menneskeskabt. Der er ikke noget krav til stedets geografiske størrelse – blot det ligger indenfor kommunegrænsen i Ishøj. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at bidrage,” siger Tommy Olsen, der er formand for Grønt Forum.

De foreslåede natursteder vil løbende blive delt på Ishøj Kommunes Facebookside. Når vinderen kåres i november, vil alle nominerede forslag blive samlet på hjemmesiden naturkanon.ishoj.dk.

Sådan deltager du

Skriv en mail til Grønt Forums sekretariat på gf@ishoj.dk. Fortæl, hvor dit yndlingssted i Ishøjs natur er, hvad der gør stedet særligt for dig, og om du har delt den gode historie om stedet med andre. Husk at skrive dine kontaktoplysninger, så Grønt Forum har mulighed for at kontakte dig. Grønt Forum opfordrer til, at man vedhæfter et eller flere fotos af sit yndlingssted i Ishøjs natur, men det er ikke et krav.

Alle kandidater får direkte besked i maj, og vinderen i november.

I maj/juni besigtiger arbejdsgruppen i Grønt Forum de udvalgte natursteder.

Om Grønt Forum

Det er Grønt Forum, der hvert år indstiller kandidater til Ishøjs Klima- og Miljøpris til Ishøj Byråd. I Grønt Forum sidder repræsentanter for en række grønne foreninger og organisationer i Ishøj samt Ishøj Kommunes Klima- og Miljøudvalg. Ishøj Byråd uddeler klima- og miljøprisen i november efter indstilling fra Grønt Forum.

Du kan læse mere om Ishøjs Klima- og Miljøpris 2019 på ishoj.dk/natursted og om Grønt Forum på ishoj.dk/grøntforum

Kontakter

Tommy Olsen, formand for Grønt Forum, via kommunikationskonsulent Thomas Aagaard Kjeldsen, Center for Ledelse og Strategi - Kommunikation, tlf. 43 57 62 29 eller thk@ishoj.dk
Maria Klemmed Lyngholm, Grønt Forums sekretariat, tlf. 43 57 75 01 eller gf@ishoj.dk

 

Billeder

Grønne udearealer i boligområdet Vildtbanegård i Ishøj.
Grønne udearealer i boligområdet Vildtbanegård i Ishøj.
Download
Legeplads i Strandparken i Ishøj.
Legeplads i Strandparken i Ishøj.
Download
Får ved Bredekærgård i Ishøj.
Får ved Bredekærgård i Ishøj.
Download
Strandparken i Ishøj.
Strandparken i Ishøj.
Download
Boldbaner ved Ishøj Idræts & Fritidscenter.
Boldbaner ved Ishøj Idræts & Fritidscenter.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum