home a/s

Hussalget tilbage på sporet fra før corona

Del
2023 er startet mere optimistisk end 2022 sluttede: Solgte huse over den historiske graf, viser ugetal fra boligmarkedet
Nye tal fra Boligsiden viser, at mæglerne i uge 4 har solgt 837 villaer og rækkehuse mod et historisk gennemsnit på 822 i årene før corona. Foto: Home
Nye tal fra Boligsiden viser, at mæglerne i uge 4 har solgt 837 villaer og rækkehuse mod et historisk gennemsnit på 822 i årene før corona. Foto: Home

Hussalget er – måske – på vej tilbage på sporet.

I hvert fald fortæller de seneste handelstal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Home har set nærmere på, at der er solgt flere villaer og rækkehuse end det historiske gennemsnit lige op til corona, årene 2015-2019.

I uge 4 solgte mæglerne 837 villaer og rækkehuse mod et historisk gennemsnit på 822. Det er 15 huse - eller 2 % - flere med ’solgt’.

Det er anden uge i år, at hussalget er i plus. I uge 2 endte plusset på to handler. I uge 1 var det et minus på fire, og i uge 3 et minus på 52 handler.

Ny tendens i hussalget

Det er nye takter, vi ser. Siden maj 2022 har hussalget ellers ligget under det historiske salg – bort set fra en enkelt uge i august.

”Det ser ud til, at 2023 følger grafen for det historiske gennemsnit. I handler betyder det, at hussalget i uge 4 var højere end i 2015, 2016 og 2017, hvor der blev solgt henholdsvis 697, 780 og 816 huse ifølge Boligsiden. Men lavere end i 2018 og 2019 hvor der blev solgt 930 og 885,” siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

’Corona’-årene ’20 og ’21 er det til gengæld ikke fair at sammenligne med, forklarer han.
”Her lå boligsalget på et helt ekstraordinært højt niveau, som vi nok ikke oplever igen lige med det samme.”

Året er startet mere positivt

Home understreger, at det endnu er for tidligt at konkludere, hvilket niveau hussalget kommer til at følge de kommende uger og måneder.

”Men det er klart positive tegn, vi ser i hussalget – og det stemmer godt overens med de meldinger, vi hører fra vores ejendomsmæglere. At 2023 er startet mere optimistisk og med mere aktivitet, end 2022 sluttede,” siger Michael Dalsager.

Rekordmange danskere er fortsat i job, og renten er på det seneste faldet fra toppen omkring 6 % til 4-5 %. Inflationen og energipriserne ser også ud til at være kravlet ned. Alt i alt summer det positivt sammen for kommende boligkøbere og boligsælgere, fremhæver Home.

Bedre plads til at sælge

Men mange danskere oplever og fornemmer fortsat en usikkerhed i tiden, og selv om mange boligejere er særdeles godt polstrede med friværdi, så er lysten til sælge bolig mindre end normalt lige nu.

Et minus for huskøberne er nemlig, at sælgerne er mere tilbageholdende.

”121 færre boligejere satte huset til salg i uge 4 sammenlignet med ’normalen’ – det svarer til et minus på 12 %. Det betyder, at udvalget til køberne bliver mindre i øjeblikket,” siger Homes analytiker og fremhæver, at et faldende udbud på boligmarkedet dog ses hvert år.

Boligudbuddet falder typisk i starten af året og begynder at stige i det tidlige forår, hvor det store rykind med nye til salg-skilte sætter ind, fremhæver Home.

Nøgleord

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Nye tal fra Boligsiden viser, at mæglerne i uge 4 har solgt 837 villaer og rækkehuse mod et historisk gennemsnit på 822 i årene før corona. Foto: Home
Nye tal fra Boligsiden viser, at mæglerne i uge 4 har solgt 837 villaer og rækkehuse mod et historisk gennemsnit på 822 i årene før corona. Foto: Home
Download
Download

Links

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum