home a/s

Huspriserne faldt i 4. kvt. - men fik fat igen i februar

Del

Kommentar: Boligmarkedsstatistikken er netop udsendt med prisudviklingen for 4. kvt. Den viser et prisfald fra 3. til 4. kvt., som også tidligere er set i homes Husprisindeks.

Ifølge relationschef Mads Ellegaard i ejendomsmæglerkæden Home er der flere forklaringer på, hvorfor priserne er faldet fra 3. til 4. kvt. Huspriserne er dog fortsat væsentligt højere end for et år siden.

"Der er ikke helt så meget gang i boligmarkedet som for et år siden, hvor renten dykkede under gulvbrædderne, men den overordnede tendens er, at priserne holder sig på et nogenlunde stabilt niveau, hvilket er godt nyt, for så ved både huskøbere og –sælgere, hvad de har at holde sig til,” siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

Ifølge Home er aktiviteten i første kvartal af 2016 startet lavere end for et år siden.

”Vi når ikke helt omfanget af fremvisninger og handler fra sidste år, men aktiviteten er fortsat god og væsentlig højere end for få år siden," slår Home-chefen fast – og fremhæver, at huspriserne efter en periode med fald i kvadratmeterprisen nu igen er tilbage på sporet.

Ifølge Home Husprisindeks opgjort på faktiske bolighandler til og med februar 2016 steg huspriserne 0,3 % fra januar til februar, opgjort som sæsonkorrigeret glidende gennemsnit over tre måneder på landsplan.

Forudsætningerne for god aktivitet og stigende huspriser er også til stede med stigende beskæftigelse, stigende realindkomst og meget lave renter. Men den anden vej trækker, at den globale finansuro tidligere på året har fået forbrugertilliden til at falde, og måske gjort nogen mere forbeholdne over for at købe nyt hus. Der er en tæt sammenhæng mellem forbrugertilliden og hvor mange, der bestiller fremvisninger af ledige boliger.

Også lejlighedsmarkedet er gået ned i tempo – og det ses blandt andet ved, at prisstigningerne er blevet langt mere beskedne. Det ses også i Boligmarkedsstatistikken, og i Homes ejerlejlighedsprisindeks faldt med 0,3 % fra januar til februar (sæson-korrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Den overordnede tendens er, at priserne holder sig på et nogenlunde stabilt niveau, hvilket er godt nyt, da kraftige prisstigninger, som vi så i løbet af 2015, ikke er ønskværdige for markedets stabilitet,” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

I sammenligningen med boligmarkedet for et år siden skal vi huske, at første kvartal 2015 var ekstraordinært, påpeger Home.

”Dengang oplevede vi i Danmark de laveste renter i danmarkshistorien og i verden som helhed, og det skete oven på, at vi i mange år under krisen har haft skruet ned for lysten til og muligheden for at købe bolig,” siger Mads Ellegaard.

”De lave renter og bedre konjunkturer udløste dermed et stort opsparet behov for at flytte. Derfor oplevede vi en helt ekstraordinær høj handelsaktivitet - ikke mindst på lejlighedsmarkedet i de største byer - i starten af 2015.Første kvartal 2016 når ikke helt omfanget af fremvisninger og handler fra sidste år, men aktiviteten er fortsat god og væsentlig højere end for få år siden,” forklarer han. 


Medvirkende til at prisniveauet særligt i København er steget kraftigt det seneste år, skyldes en kombination af et øget antal projektsalg og prisstigninger på både projekt-lejligheder og eksisterende lejligheder.

Yderligere kommentarer:
home a/s
Relationschef Mads Ellegaard
Tilf 5040 5040 - mail: mael@home.dk 

Nøgleord

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte**
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 90 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har godt 160 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

* tns Gallup sep. 2017
** pr. sep.2017

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum