home a/s

Huspriser fik ny luft i april - lejlighedspriserne 'oppede' sig også

Del

Huspriserne steg 2,1 % fra marts til april - lejlighederne 1,1 % på landsplan, viser homes prisindeks

Hermed home huspris- og ejerlejlighedsprisindeks baseret på salgspriser helt frem til og med april 2016.

Se uddybning, grafer, tabeller i vedhæftede og kommentarer herunder.

Yderligere oplysninger:
Las Olsen, cheføkonom, Danske Bank: tlf: 45 12 85 36/ 29 17 05 85 - laso@danskebank.dk 
Relationschef Mads Ellegaard, home: tlf. 5040 5040 - mael@home.dk

Huspriserne steg 2,1 % i april

 • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg 2,1 % fra marts til april (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Den kraftige stigning kommer oven på et fald i priserne i marts.
 • Sammenlignet med april 2015 lå huspriserne 3,3 % højere.
 • I forhold til toppen i december 2006 lå priserne i april 12,3 % lavere.
 • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var 1.870.000 kr. i april.

Lejlighedspriserne steg også i april

 • homes ejerlejlighedsprisindeks steg med 1,1 % fra marts til april (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Prisstigningerne var geografisk bredt funderede, men især Region Midtjylland trak godt opad med prisstigninger på 2,4 %. I København steg priserne med 1,3 %.
 • Sammenlignet med samme tid sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan 8,3 % højere. Det skyldes især prisudviklingen i Region Hovedstaden, hvor priserne i april var 9,0 % højere end april sidste år.
 • Prisudviklingen i Region Hovedstaden er primært drevet af prisudviklingen i København. I København steg priserne kraftigt sidste forår som følge af en kombination af et øget antal projektsalg og prisstigninger på både projektlejligheder og eksisterende lejligheder. Siden da har prisstigningerne været mere afdæmpede, men over de sidste to måneder alene er priserne steget med 3,0 %.
 • Prisstigningerne i Aarhus skal både ses i lyset af, at prisen på eksisterende lejligheder er steget, og at der er kommet mere gang i det aarhusianske projektmarked.
 • Over det seneste år er priserne på ejerlejligheder på landsplan steget med 8,3 %.
 • Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på landsplan på 85 kvm. var i april 2.250.000 kr.

Kommentar home prisindeks for april 2016, Mads Ellegaard, relationschef i home:

Husprisindeks:
”Hussalget er igen faldet i hak, ser det ud til, og det smitter af på huspriserne, som på landsplan steg ret markant i april med 2,1 % efter en omskiftelig kurs i årets tre første måneder.

Stigningen i huspriserne bunder i et solidt salg af huse og rækkehuse. Faktisk ligger homes salg af huse i april en anelse over sidste forårs succes, og ser vi et par år længere tilbage, er der tale om en betydelig fremgang i handlen med huse .

Renten har igen fået et hak ned, beskæftigelsen er fortsat i bedring og forbrugertilliden er god – alt sammen godt for hussalget.

Ejerlejlighedsprisindeks:
”Der er modsatrettede signaler på lejlighedsmarkedet. April bød på tredje måned i 2016 med stigende priser på lejligheder, 1,1 % op fra marts til april, men samtidig kan salget af lejligheder ikke følge med sidste års hæsblæsende højder.

Det er primært i hovedstaden, at salget af lejligheder er gået et gear ned. Dette kan skyldes, at priserne har nået et meget højt niveau – og i København faktisk er de højeste priser siden finanskrisen og også højere end toppen i 00’erne.

Det betyder, at færre købere har råd til en lejlighed. Og samtidig er kravene til købernes udbetaling og kreditvurderingen af køberne strammet op i forhold til sidste forår. Men det kan altså endnu ikke ses i salgspriserne.

Samtidig er der kommet flere lejligheder til salg i hovedstadsområdet, og der er fortsat nye projektlejligheder på vej ud på markedet – til højere kvadratmeterpriser i de nye attraktive bydele end i den ’gamle’ lejlighedsmasse.

Så umiddelbart er der ingen logisk sammenhæng mellem prisudvikling, antal handler og udbud af lejligheder til salg.

Dog er befolkningstilvæksten i København fortsat betydelig og er med til at holde efterspørgslen på lejligheder på et relativt højt niveau, og renten er fortsat meget lav.”  

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum