Boligsiden

Huskøberne har nu mere end 30.000 boliger at vælge imellem

Del

Boligsidens nye udbudstal for primo oktober viser, at der nu er mere end 30.000 villaer og rækkehuse til salg i Danmark. Det er første gang siden sommeren 2020, at udvalget er i den størrelsesorden. Samtidig er udbuddet af lejligheder også tilbage på niveau med tiden før coronapandemien.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Oktober måned begynder med endnu en stigning i det samlede antal af boliger til salg i Danmark.

Boligsidens nye udbudstal for primo oktober viser således, at der ved indgangen til oktober samlet er 30.261 villaer og rækkehuse til salg.

Det er en stigning på 23 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, og det er samtidig første gang siden sommeren 2020, at køberne har mere end 30.000 huse at vælge imellem.

”Vi ser en stigning i udbuddet af huse over hele landet. Alene i løbet af den seneste måned er der sket en stigning på knap seks procent på landsplan svarende til knap 1.700 ekstra huse på markedet, og det er især igennem de seneste måneder, at udbuddet er vokset,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det er en udvikling, der skyldes en kombination af en stabil sælgerlyst og den opbremsning i salget, som vi samtidig har set i den seneste tid. Det hastigt stigende renteniveau samt øgede omkostninger for køberne i form af stigende inflation og galoperende el- og energipriser begrænser købekraften hos mange.”

Det kraftige indhug i boligudbuddet, som skete under corona, er dermed ved at blive udlignet. Men set i et historisk perspektiv mangler der stadig en del huse på markedet, hvis vi sammenligner med topniveauet i Boligsidens udbudsstatistik, der strækker sig tilbage til 2011.

Måneden med det højeste udbud var nemlig ved indgangen til september måned i 2011, hvor der dengang var lidt mere end 47.000 villaer og rækkehuse til salg, og dermed cirka 17.000 flere huse i udbud end i dag.

Udbuddet af lejligheder tilbage på niveau med tiden inden corona

Lidt anderledes ser det ud for ejerlejlighederne. Her er udbuddet nemlig også steget kraftigt igennem de seneste måneder.

Konkret er der her ved indgangen til oktober måned 8.403 ejerlejligheder til salg. Der er en stigning på 38 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, hvilket svarer til knap 2.300 ekstra lejligheder på markedet.

”Lejlighedsmarkedet har reageret hurtigere på de ændringer, der er sket på boligmarkedet i den seneste tid. Salget bremsede tidligere op og er fortsat på et noget lavere niveau her på den anden side af sommerferien, end vi gennemsnitligt har set det i årene 2015-2019. Det afspejler sig i udbuddet, som, for lejlighedernes vedkommende, nu er på højde med tiden inden corona,” siger Birgit Daetz. 

Det nuværende antal ejerlejligheder til salg er cirka det samme som i slutningen af sommeren 2019, hvor der dengang var omkring 8.500 lejligheder til salg.

Udbuddet af sommerhuse er også begyndt at stige. Ved indgangen til oktober er der således 4.761 sommerhuse til salg, hvilket er en ændring på knap tre procent i den seneste måned.

Men for sommerhusene gælder det stadig, at det nuværende udbud er under niveauet på samme tidspunkt sidste år. Konkret er der aktuelt 3,5 procent færre sommerhuse til salg end ved indgangen til oktober 2021.

Udbuddet på boligmarkedet primo oktober 2022:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

30.261

5,9 %

22,6 %

Ejerlejligheder

8.403

6,2 %

37,5 %

Sommerhuse

4.761

2,9 %

-3,5 %

(Kilde: Boligsiden)

Her på Boligsiden kan du se ændringen i udbuddet for villaer/rækkehuse i alle kommuner.

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum