home a/s

Huskøbere satte ny ’varmerekord’ i november

Del

Flere så på hus i november – færre fik fremvist lejligheder

Resumé: (se detaljer i vedhæftede PDF)

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste huse steg 2,1 % fra oktober til november (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder faldt 0,8 % i samme periode.
  • Over det seneste år er antallet af lejlighedsfremvisninger steget med 8,9 %, mens fremvisninger af huse er steget hele 13,7 %.
  • Antal fremvisninger af lejligheder har holdt sig nogenlunde stabilt over de seneste par år, mens aktiviteten på husmarkedet har været stigende.
  • Interessen for at se på hus er nu på det højeste niveau siden tiden før finanskrisen.

Kilde: Home/Danske Bank

Kommentar – fra Mads Ellegaard, relationschef i Home:
”November var 8. måned i streg, hvor interessen for at se på hus fortsatte op. 2,1 % flere købere var på fremvisning i november sammenlignet med oktober - og det betyder, at husmarkedet ved indgangen til vinteren ikke er set varmere siden tiden før finanskrisen.

Fremgangen i fremviste huse det seneste år er på hele 13,7 %. Det lover godt for salget de næste par måneder, da fremvisningsindekset er en indikator for handelsaktiviteten.

Optimismen er stor blandt boligkøberne, fordi danskerne har fået flere penge på lommen gennem længere tid, flere kommer i beskæftigelse og alle med ejerbolig kan drage fordel af de meget lave renter.

Den stigende interesse for huse ser vi på tværs af alle regioner – og det har været med til at trække salget og priserne pænt i vejret.

Egen lejlighed er stadigvæk et stort ønske for mange danskere. Interessen er på et højt niveau – men set over de seneste par år er interessen overordnet uændret.

Fra oktober til november var dog der lidt færre købere på fremvisning – nemlig 0,8 %. Men det var alligevel 8,9 % flere, der så på lejlighed i november end i samme måned for et år siden. Hvis vi tilmed vejer det op imod, at der faktisk er 4,4 % færre lejligheder til salg lige nu – og dermed mindre at se på – understreger det blot, at interessen for lejligheder trods højere priser fortsat er stor.

Et lavt udbud af lejligheder til salg påvirker både interessen og prisudviklingen, og vi ser købere i både de store byer og mellemstore byer, der efterspørger flere lejligheder at vælge imellem.

Et større udbud af lejligheder – både til salg og til leje – er en vigtig ingrediens i den aktuelle debat om de stigende lejlighedspriser.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum