Fødevarestyrelsen

Husk pas, hvis Vaks og Pjevs skal med på ferie

Del

Pas, vacciner og id-mærkning. Der er meget at huske, hvis din hund eller din kat skal med på sommerferie. Fødevarestyrelsen hjælper dig med overblikket inden ferien.

Går sommerferien ud af Danmark, og skal hunden eller katten med, er der en række ting, du skal huske. Vigtigst er det, at dyret har et kæledyrspas, den obligatoriske vaccination mod rabies, og er id-mærket med enten øremærke eller mikrochip. Alt sammen noget du kan få ordnet hos din dyrlæge.

Selvom EU-landene stiller stort set enslydende krav til de turister, der har deres kæledyr med, kan der være forskelle. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at alle kæledyrsejere bruger Fødevarestyrelsens elektroniske guide for ’Rejse med kæledyr’ til at tjekke, om de har husket det hele, og har styr på papirerne. Bemærk også, at bl.a. Sverige stiller krav om, at din hund skal være i bur eller sikkerhedssele, hvis du har den med i bilen.

Det er også vigtigt at sikre, at du kan få dit kæledyr med ind i Danmark igen uden problemer. For kravene til udturen er ikke nødvendigvis de samme som dem der stilles, når I skal hjem igen.

 
Hvad er bedst for kat og hund?

’Selvom du har gjort dit forarbejde grundigt, og har styr på det hele, kan du overveje, om det overhovedet er en god idé, at tage dit kæledyr med til udlandet’, understreger dyrlæge og veterinærchef i Fødevarestyrelsen, Birgit Hendriksen.

For det første er der mange dyr, som ikke bryder sig om at køre i bil og bus eller rejse med fly. For det andet er der i mange lande i Øst- og Sydeuropa og i lande uden for Europa alvorlige infektionssygdomme blandt lokale gadehunde og vilde katte, herunder sygdomme, som kan smitte fra dyr til mennesker:

’Din hund og kat - og i sidste ende også dig og din familie - risikerer at blive smittet på ferieturen til udlandet. Samtidig risikerer I at tage sygdomme med hjem, som kan smitte andre dyr, forklarer Birgit Hendriksen. 


Læs mere på: Rejse med kæledyr (foedevarestyrelsen.dk)

Nøgleord

Kontakter

Fødevarestyrelsens pressetelefon: 2284 4834

Links

Information om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31
2600 Glostrup

72 27 69 00​http://www.foedevarestyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum