Sikkerhedsstyrelsen

Husk at gemme fyrværkeriet til 27. december

Del

Den 15. december begynder årets salg af fyrværkeri i Danmark, og dermed kan nytårsforberedelserne gå i gang. Men det er ikke tilladt at bruge fyrværkeriet før den 27. december.

Fyrværkeri er for de fleste danskere en vigtig del af nytåret, men der er også mennesker og dyr, som føler sig generet af fyrværkeriet. Derfor blev der fra sidste år ændret på perioderne, hvor fyrværkeri må sælges og anvendes. Forbrugere må nu købe fyrværkeri i perioden fra 15. december til og med 31. december, mens man må anvende fyrværkeriet fra 27. december til og med 1. januar.

Hvis du køber fyrværkeri i god tid inden nytår, skal det transporteres og opbevares rigtigt, indtil det skal bruges. En forbruger må opbevare en mængde fyrværkeri, som svarer til max. 5 kg NEM. Det står for ”netto eksplosivstofmængde” og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet, og NEM-vægten skal stå på fyrværkeriet. Når du skal transportere fyrværkeriet hjem, så sørg for, at det ligger stabilt i bilen og ikke kan tumle rundt, så det får skader.

Hjemme hos dig skal fyrværkeriet opbevares tørt og på afstand af varmekilder og elektriske apparater. Læg fyrværkeriet et sted, hvor børn ikke får fat på det og lad være med at pakke fyrværkeriet ud eller fjerne beskyttelseshætter fra lunterne.

Inden fyrværkeriet skal bruges, er det en god ide at genopfriske de fem gode råd om sikker brug af fyrværkeri. Del de gode råd med alle familiens medlemmer og husk at følge dem, så I får et sikkert nytår.

Vil du vide mere om fyrværkeri og sikkerhed, kan du finde oplysninger hos Sikkerhedsstyrelsen på www.sik.dk.

---

FAKTABOKS

De fem fyrværkeriråd

1. Brug altid beskyttelsesbriller

2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

5. Gå aldrig tilbage til en fuser


Kontakter

Kommunikationschef Mette Cramon, tlf. 2543 1653

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Nørregade 63
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum