home a/s

Husene matcher lejlighedernes prishop – solid start på ’17

Del

Prisindeks: Både huse og lejligheder steg i januar. Billigere at købe hus i dag end i 2006

home huspris- og ejerlejlighedsprisindeks baseret på salgspriser helt frem til og med januar 2017 viser, at huspriserne haler ind på lejlighedspriserne.

Se venligst uddybning, grafer, tabeller i vedhæftede og kommentarer herunder.

Yderligere oplysninger:
Bjørn Tangaa Sillemann, analytiker, Danske Bank - Tlf 45 12 82 29 – bjsi@danskebank.dk

Relationschef Mads Ellegaard, home: tlf. 9133 8435 - mael@home.dk

----------

Hussælgerne er kommet rigtig godt i gang med boligåret 2017. Salgspriserne steg med 0,6 % fra december til januar, viser husprisindekset fra Home og Danske Bank

Det er fjerde måned i streg med stigende huspriser på landsplan – og det har samlet set rykket huspriserne markante 8,1 % på et år.


Det er omtrent et par procent-længder mere end for lejlighederne, der er steget med 6,6 % på et år ifølge homes tal.

”Det er pæne stigninger, og huspriserne er også steget noget mere end forbrugerpriserne over det seneste år. Sådan har det været længe for lejlighederne, men det nyt, at vi nu ser det så klart for husene, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Husene har altså vundet noget af det tabte. Et gennemsnitshus sælger nu til 1.970.000 kr., men det er fortsat 160.000 kr. mindre end på toppen i 2006. Det svarer til 7,7 % lavere.

Men regnes inflationen med, altså prisudviklingen i vores samfund, er der fortsat 20,9 % til tidligere tiders værdier.

”Vi har altså markant bedre råd til at købe et hus i dag, og vi kan låne til markant lavere renter end dengang, ” siger Mads Ellegaard.

Drømmen om en lejlighed er også blevet dyrere at indfri. Lejlighedspriserne er 6,4 % højere end i 2006 – men dog fortsat 8,5 % under, hvis vi fratrækker inflationen.

Lejlighedsmarkedet er startet stærkt i 2017 – efter en periode med stilstand – med en prisstigning på 0,7 % i januar. Det er især de københavnske lejligheder, der trækker med en stigning på 1,2 %.

”Boligåret 2017 har fået en ’rullestart’ med stigende priser på både lejligheder og huse – og flere på fremvisning. Fremvisningerne er boligmarkedets barometer; det giver os et godt fingerpeg om, hvordan handelsaktiviteten bliver de kommende måneder, og her er både huse og lejligheder altså kommet godt ud af startblokkene,” siger Mads Ellegaard.

Fremgangen ligger godt i tråd med den optimisme blandt danskerne, vi blandt andet har set afspejlet i det seneste forbrugertillidsindeks, som tog et pænt hop op fra december til januar. På den baggrund forventer vi i home de kommende par måneder et godt salg af huse og lejligheder. Ifølge den seneste Greens-måling ifølge Børsen tror 61 % af danskerne på stigende boligpriser i 2017.

FAKTA: home husprisindeks: Priserne steg 0,6 % i januar

 • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg 0,6 % fra december til januar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Det er fjerde måned i træk med stigende priser. Sammenlignet med januar 2016 lå huspriserne 8,1 % højere.
 • I forhold til toppen i december 2006 lå priserne i januar 7,7 % lavere.
 • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var i januar 1.970.000 kr.
 • De reale huspriser, der måler, hvor meget hurtigere eller langsommere huspriserne vokser end forbrugerpriserne generelt, steg med 0,4 % fra december til januar. De reale huspriser er 20,9 % lavere, end da de toppede før finans-krisen.

  Kilde: home / Danske Bank

FAKTA: home ejerlejlighedsprisindeks: Priserne steg 0,7 % i januar

 • homes ejerlejlighedsprisindeks steg 0,7 % fra december til januar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Sammenlignet med samme tid sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan 6,6 % højere. Det er især gået frem i Region Hovedstaden, hvor priserne steg 7,0 % det seneste år, mens de i samme periode steg 4,1 % i Region Midtjylland.
 • Prisudviklingen i Region Hovedstaden er primært drevet af det københavnske boligmarked. Priserne i København steg mellem december og januar med 1,2 %.
 • Priserne i Aarhus var uændrede sammenlignet med december. Over det seneste år er priserne i Aarhus steget 1,3 %.
 • Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. var i januar 2.310.000 kr. opgjort på landsplan. Det er 6,4 % mere, end da priserne toppede før krisen.
 • De reale lejlighedspriser viser udviklingen i lejlighedspriserne, når man fraregner den generelle prisudvikling i samfundet. Målt på denne måde steg lejligheds-priserne 0,5 % i januar. Indekset viser, at lejlighedspriserne gennem en længere årrække er løbet fra de generelle forbrugerpriser.
 • Ejerlejlighedspriserne er endnu ikke tilbage på niveauet fra før krisen, hvis man tager højde for den generelle prisudvikling i de mellemliggende år. Priserne er fortsat 8,5 % fra toppen i 2006.

  Kilde: home/Danske Bank

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum