Finans Danmark

Huse og ejerlejligheder ligger kortere tid til salg

Del

Danskerne havde i februar lidt kortere tid til at sætte deres underskrift på en købsaftale end i januar. Det er første gang efter en stigning i henholdsvis seks og ni måneder, at huse og ejerlejligheder står kortere tid til salg – med en enkelt undtagelse for ejerlejligheder i oktober 2022. Dog har boligkøberne stadig knap en måned længere tid til at beslutte sig om en drømmebolig sammenlignet med for et år siden. Det viser de nyeste tal for Finans Danmark.

I februar forsvandt ”til-salg”-skiltene 12 dage hurtigere fra vinduerne end i årets første måned. Det er første gang efter en stigning i henholdsvis seks og ni måneder, at liggetiderne falder for huse og ejerlejligheder i hele landet - med en enkelt undtagelse af ejerlejligheder i oktober 2022. 

”Efter en periode, hvor boliger har stået længere tid til salg, ser vi nu for første gang i over et halvt år, at de bliver taget hurtigere af markedet. Flere handler kan være med til at trække liggetiderne ned. Men det kan også skyldes, at flere sælgere opgiver salget og tager deres bolig af markedet hurtigere,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Der er sket meget på boligmarkedet, siden det gik hurtigst for sig under coronapandemien med øget salg og stigende priser. Efter en turbulent økonomisk periode med stigende renter, energi- og forbrugerpriser er liggetiderne steget med næsten en måned sammenlignet med februar 2022. Samtidig er der over 30 pct. flere boliger til salg, de udbydes til lavere priser, og lidt færre tages af markedet end for et år siden.”

I gennemsnit stod huse til salg i 181 dage i februar 2023, inden de blev fjernet fra markedet. Tilsvarende stod ejerlejligheder til salg i 146 dage. Det er 25 dage længere tid end på samme tid for et år siden, for både huse og ejerlejligheder.

 

Læs hele nyheden og hent statistik

Om Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

https://finansdanmark.dk/ 

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Finans Danmark: Vigtigt fokus på fornyelse af landdistrikterne i finanslovsforslaget23.3.2023 14:40:35 CET | Pressemeddelelse

Regeringen har i dag fremlagt deres forslag til finanslov for 2023. I forslaget afsættes der 100 mio. kr. til Landsbypuljen, der kan søges af 56 kommuner til bl.a. nedrivning af faldefærdige ejendomme. Puljen er med for at skabe områdefornyelse og derigennem gøre det mere attraktivt at bo i landdistrikterne. Men der er også behov for en særlig indsats på at gøre boliger i landdistrikterne mere energieffektive, mener Finans Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum