Region Sjælland

Hurtigtest i Region Sjælland tilpasses løbende

Del

PCR-test er mere effektive end hurtigtest i bekæmpelse af COVID19-deltavarianten, som lige nu spreder sig. Samtidig bliver flere borgere vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at neddrosle antallet af hurtigteststeder. I Region Sjælland lukkes der gradvist ned for 16 hurtigteststeder. Der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme.

I takt med at flere er blevet vaccineret mod COVID-19, daler behovet for COVID-19 test. I første omgang er det kun antallet af hurtigtest, der reduceres, da PCR-test er et vigtigt og mere effektivt værktøj i indsatsen mod deltavarianten, der aktuelt er i fremgang.

Derfor har Styrelsen for forsyningssikkerhed udarbejdet en plan for, hvordan testudbuddet gradvist kan blive reduceret. Det betyder, at for hver gang testaktiviteten inden for hurtigtest falder med 100.000 over en periode på syv dage i streg på nationalt plan, reduceres kapaciteten af hurtigtest tilsvarende.

For Region Sjælland betyder det, at regionen fra 2. august vil udbyde en kapacitet på 39.000 hurtigtest, mod de tidligere 52.000. Efterspørgslen er aktuelt faldet til ca. 20.000 daglige hurtigtest i regionen.

Regional tilpasning i samarbejde med kommuner og Falck

Mens antallet af hurtigtest styres fra nationalt hold, er det regionen, der i samarbejde med kommunerne og Falck finder ud af, hvor det er mest hensigtsmæssigt at skrue ned for testkapaciteten.

I denne fase af tilpasningen vil 16 steder med hurtigtest blive lukket, mens fire steder vil få færre åbningsdage/timer. I sommerlandet og ved grænseovergangene i Rødby og Gedser vil der fortsat være høj testkapacitet.

Aktuelt har Falck 76 aktive teststeder i Region Sjælland. Efter næste nedskalering er gennemført, vil Falck have 60 aktive teststeder i regionen.

https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre opdateres adresser og åbningstider for test løbende.

Lukning og ændringer fordelt på kommuner

16 hurtigteststeder lukkes ned i 10 kommuner (Dato for lukning):

Guldborgsund, Nysted (9. august)

Guldborgsund, Lindholm (2. august)

Guldborgsund, Nordfalster (9. august)

Kalundborg, Kalundborg Gymnasium (2. august)

Kalundborg, Svebølle (9. august)

Køge, Herfølge (9. august)

Køge, Køge Nord Sportscenter (2. august)

Slagelse, Vemmelev (9. august)

Slagelse, Sørbymagle (2. august)                     

Roskilde, Himmelev (7. august)

Roskilde, Katedralskolen (7. august)

Næstved, Grønnegade (10. august)

Lolland, Søllested (9. august)

Faxe, Faxe Ladeplads (9. august)

Holbæk, Regstrup (2. august)

Greve, Tune (1. august)

Tre kommuner vil derudover ændre åbningstider på følgende teststeder (Dato for ændring):

Roskilde, Jyllinge (2. august)

Roskilde, Viby Sjælland (2. august)

Stevns, Fælleshuset Strøby Egede (2. august)

Guldborgsund, Sakskøbing (2. august)

Kontakter

Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52 (kun for pressen)

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum