Hurtigruten

Hurtigruten fejrer 125 år med et farvel til engangsplast

Del

Den 2. juli var det 125 år siden, at manden bag Hurtigruten, Richard With, søsatte det første dampskib ”DS Vesteraalen” på den norske kyst. Her skabte han den søfartsvej, der blev til verdens største virksomhed for ekspeditionsrejser, norske Hurtigruten.

Hurtigruten tager hvert år gæster fra mere end 200 destinationer i 30 lande fra pol til pol i farvandene ved Antarktis, Sydamerika og Caribien, Nordvest Passagen, Grønland, Island, Svalbard og Norge.

Vi fortsætter med at bygge på vores 125 års erfaring og arv, og vi bliver ved med at flytte udviklingsgrænserne ved at introducere verdens første hybrid-cruiseskibe. Vi tror fuldt og fast på, at Hurtigruten er det perfekte match for den moderne opdagelsesrejsende, og vi mærker en tydelig vækst på markedet. Den vækst vi hidtil har set, er kun begyndelsen…” siger Daniel Skjeldam, CEO for Hurtigruten.

For at fejre den store dag afholder Hurtigruten en fødselsdagsfest som vil strække sig over 11.000 sømil fra Seattle i vest, til Hongkong i øst, og fra Svalbard i det høje nord og hele vejen ned ad den smukke norske kyst. Dagen vil blive fejret i Hurtigrutens havne, på destinationerne, på skibene, og på kontorerne hele verden over – uden noget som helst brug af plastik.

Global grøn change maker

Som det første krydstogtselskab i verden har Hurtigruten udstedt forbud mod al unødvendig brug af plastik på hele deres globale flåde – fra Arktis til Antarktis. Forbuddet gælder alt fra sugerør til kopper og plastikposer. Alt vil blive udskiftet med papir, bionedbrydeligt og bæredygtigt materiale. Og siden den udmelding har flere cruise-line virksomheder og skibsaktører valgt at følge trop med Hurtigruten.

Med titlen som markedsleder på ekspeditionsrejser følger et stort ansvar for at passe på den vidunderlige natur, som findes på vores rejseruter. Plastikforurening er den største trussel for verdenshavene, og derfor findes der ingen bedre måde at markere vores jubilæum på, end ved at binde vores fortid og fremtid sammen ved at fjerne al unødvendig brug af plastik” fastslår Daniel Skjeldam.

Hurtigrutens 14 specialdesignede skibe tilbyder deres opdagelsesrejsende gæster oplevelser på nogle af verdens mest spektakulære destinationer. Med introduktionen af verdens første hybrid-skibe – sammen med udskiftning til hybrid LNG-batterier på 9 eksisterende skibe – sætter Hurtigruten helt nye standarder for fremtiden inden for adventure-rejser.

Vi er meget dedikerede til at forblive den globale leder indenfor grønne adventure-rejser. Lige meget om det gælder om at udvikle Hurtigrutens produkter, design af nye skibe eller udvikle nye rejseruter og destinationer, så er bæredygtighed med helt inde i kernen i alle Hurtigrutens tiltag” forklarer Skjeldam.

Hurtigruten advokerer også for et forbud mod tung brændselsolie, for en strengere lovgivning for adfærd på uberørte destinationer, og deltager i forskningsprojekter samt donerer penge til lokale og internationale projekter gennem Hurtigrutens Fond.  

Billeder

Information om Hurtigruten

Hurtigruten
Hurtigruten
Fredrik Langes Gate 14
9291 Tromsø

+4589871767https://www.hurtigruten.dk/

Om Hurtigruten

Hurtigruten startede allerede for 125 år siden med at tilbyde ekspeditionsrejser. I dag er de norske pionerer et globalt brand og markedsleder på markedet for ekspeditionsrejser. Hurtigruten tilbyder gæster fra hele verden ekstraordinære oplevelser - både ombord og på land. Oplevelser, der alle er designet til at vække den indre opdagelsesrejsende.

Hurtigrutens unikke arv, kombineret med et talentfuldt personale og en flåde på 14 adrætte ekspeditionsskibe, gør, at Hurtigruten kan invitere gæster på en sublim naturoplevelse, som grænser op til verdens to poler. Eller til at deltage i fordybelsesrejser til varmere farvande. Hurtigruten tilbyder mere end 200 unikke destinationer i mere end 30 lande. I dag tilbyder Hurtigruten rejser fra Arktis til Antarktis, i farvandene omkring Norge, Grønland, Svalbard, Island, Europa, Sydamerika, Centralamerika, Nordamerika og Canada.

Som markedsleder på ekspeditionsrejser tager Hurtigruten sit ansvar meget alvorlig. At bevare verdens naturlige vidundere på Hurtigrutens rejseplan har højeste prioritet. Virksomheden gør meget ud af at bidrage til forbedring og bevaring af deres destinationer. Derfor gør Hurtigruten meget ud af at drive en ansvarlig og bæredygtig forretning med et højt niveau af miljøbevidsthed.

Hurtigruten introducerer verdens første hybrid-batteridrevne cruise-skibe: MA Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen.

Virksomheden har hjemme-havn i Tromsø i Norge med regionale kontorer i Oslo, Kirkenes, London, Hamburg, Paris, Tallinn, Seattle og Hongkong. Hurtigruten har omkring 2500 ansatte og havde i 2016 en omsætning på omkring 3,2 mia. DKK.

Læs mere om Hurtigrutens adventure-rejser på www.hurtigruten.dk

For mere information:

Marie Elbæk, Halo Agency

E-post: marie.elbaek@haloagency.dk

+45 60 21 25 42

Øystein Knoph, VP Global PR
oystein.knoph@hurtigruten.com
+47 977 39 224

 

Følg pressemeddelelser fra Hurtigruten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.