Hunde sidder fast på internater over hele landet
Nødstedte og overskydende hunde opholder sig for tiden i gennemsnit 24 dage på dyreinternaterne, før de kommer ud til nye, gode familier. Det er 40 procent længere end samme tid sidste år. Det viser tal fra fem af Dyrenes Beskyttelses internater. For de mest uheldige hunde, er det en voldsom udvikling.
- Vi har haft en del hvalpe og eftertragtede racer, som trækker gennemsnittet ned, men vi har bare mange hunde der sidder i lang tid, og som vi har svært ved at finde det rigtige hjem til. Det bekymrer mig, at det tager så lang tid, før vi finder de rigtige hjem, siger Karina Fisker, Internatchef i Dyrenes Beskyttelse.
Den hund, der har siddet længst tid uden et nyt hjem, er boxerblandingen Max på Nordjyllands Internat. Han har ventet siden 24. januar, uden held. Det er meget lang tid, forklarer internatlederen.
- Selvom internaterne gør alt hvad der står i deres magt for at give hundene en god oplevelse på internat, så er det bare ikke alle hunde der trives. For nogle hunde er det meget stressende, og det bliver de rigtig påvirkede af. Det er særligt de hunde, som har tungere bagage med, som kan være svære at finde hjem til, men som også har svært ved at være på internaterne.
De længere ophold på internaterne fylder sammen med flere sociale sager internaterne med hunde. Fra januar til marts har Dyrenes Beskyttelse haft 242 hunde fordelt på fem internater mod 175 samme periode sidste år.
- Vi har over 40 hunde som søger nye hjem netop nu, på alle vores internater og det har jeg ikke oplevet før, i al den tid jeg har været ved Dyrenes Beskyttelse, siger Karina Fisker.
Hundene laver flaskehalse
Denne tendens er med til at skabe en flaskehals, hvor der ikke er plads til nye hunde, før dem der allerede er på internaterne, er flyttet. Det resulterer i lange ventelister på Dyrenes Beskyttelses fem største internater.
- Vores ambition er at hjælpe så mange hunde som muligt, men vi har desværre begrænset plads og når vores hunde sidder i længere tid før nye hjem, så kan vi ikke tage imod lige så mange hunde som vi gerne ville. Vi har ventelister med op til 30 mennesker der gerne vil indlevere deres hunde, som vi langsomt arbejder os igennem, men det tager tid, siger Karina Fisker.
Internaterne har altid ekstra pladser som er reserveret til hunde som kommer ind fra dyreværnssager og sociale sager, hvor ejeren ikke længere kan tage vare på dem.
- Der er virkelig mange som ønsker at vi skal hjælpe dem med deres hunde, og det vil vi rigtig gerne, men vi kan ikke hjælpe før de nuværende hunde kommer ud i et nyt hjem, siger Karina Fisker.
Markedet for hunde er mættet
Der er anskaffet rekordmange hunde de sidste par år. Det kan ses i Dansk Hunderegister, hvor der i 2021 blev registreret 79.122 hunde i Danmark, hvilket er rekord. I 2022 var tallet faldende igen, og 66.743 blev registreret. Det store fald tyder på, at markedet kan være mættet for nye hundeejere.
- De sidste par år har vi oplevet en stor efterspørgsel på hunde, men nu tyder det på at der er flere hunde end der er mulige nye hundeejere. Det bekymrer os, for vi ved at der er mange hunde som mangler nye, gode hjem, men vi håber bare at folk vil tænke på deres lokaleinternat, når de skal udvide familien, siger Karina Fisker.
De sidste seks måneder har 303 hunde fået nye hjem gennem Roskilde, Fyn, Århus, Brande eller Nordjyllands Internat. Dyrenes Beskyttelse håber, at danskerne vil kontakte deres lokale internat, hvis de overvejer en hund i familien.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder

Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse til ministeren: Hjælp os med at stoppe kattekaos2.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark har langt om længe fået et samlet katteregister, der skal gøre det nemmere at beskytte og finde savnede dyr. Men der er akut behov for obligatorisk mærkning og registrering af ejerkatte, hvis de massive problemer med dumpede, forvildede og misrøgtede katte skal løses.
Uerfarne rålam i trafikken: Maj byder på mange påkørsler25.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I slutningen af foråret begynder sidste års rålam at færdes rundt alene i søgen efter deres eget område at slå sig ned i. De er uerfarne og har derfor heller ikke helt styr på farerne i trafikken. Det medfører, at maj er en af de måneder med flest hjortepåkørsler.
Tre konkrete tiltag: Sådan sameksisterer vi med ulven23.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Paintballkugler, vogterhunde og en langt større anvendelse af ulvesikkert hegn skal være med til at sikre sameksistensen med ulve, lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse.
Kattekillinger i nød: Dyrenes Beskyttelse mangler plejefamilier til udsatte killinger16.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Udsigten til en sæson med tusindvis af efterladte og indleverede kattekillinger får Dyrenes Beskyttelse til at efterlyse plejefamilier, der kan være med til at sikre killingernes overlevelse.
Lange liv i mistrivsel: Forskning afslører voldsomme problemer hos papegøjer i fangenskab15.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
De er ensomme, lever i for små bure og har ingen mulighed for at udleve deres naturlige adfærd. Et nyt studie viser, at livet i fangenskab har store konsekvenser for papegøjer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum