Agria Dyreforsikring

Hund på jobbet gør os glade og reducerer stress

Del

Hunde på jobbet skaber god stemning og bedre arbejdsklima på de danske arbejdspladser. En ny skandinavisk undersøgelse blandt 1.200 hundeejere viser, at hunde på jobbet har en meget positiv virkning på humøret og det sociale miljø – både for hundeejerne og deres kolleger. I Danmark er vi dog ikke så gode til at udnytte denne mulighed som i Sverige og Norge.

Under corona-pandemien benyttede mange lejligheden til at få en hund, og i dag er der omkring 850.000 vovser i de danske hjem. Men nu hvor vi er vendt tilbage til et mere normalt arbejdsliv, banker hverdagen på døren. Hvem skal gå tur med hunden i en travl hverdag, og hvad gør man, når hunden er ked af at være alene hjemme hele dagen?

En løsning på disse udfordringer er at tage hunden med på job. Men er det en reel løsning, og skaber den ikke flere problemer end den løser? Det har Agria Dyreforsikring forsøgt at få svar på i en stor skandinaviske undersøgelse. Og resultaterne er entydigt: Der er kun fordele.

Mere glæde og mindre stress

Generelt synes hundeejerne, at det er hyggeligt og rart at have deres hund med på job. Blandt de 400 adspurgte danske hundeejere angiver mere end halvdelen, at de bliver gladere, når de har hunden med på job. Tilsvarende føler 20 procent sig mindre stressede. Hunden giver desuden anledning til mere kollegialt samvær og hyggelige gåture i frokostpausen.

Måske endnu mere interessant er det, at kollegaerne også er positive. 43 procent angiver, at deres kolleger synes, at hunden er med til at skabe en god stemning på arbejdspladsen. 40 procent angiver, at kollegerne klapper og leger med hunden.

En nem måde at skabe bedre arbejdsklima

- En nem måde at øge arbejdsglæden og mindske stress er at lukke hundene ind på arbejdspladsen. Det gavner både hundeejeren og kollegerne, siger Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring. Men det er selvfølgelig vigtigt, at det sker med respekt for og samtykke fra kollegerne.

Lotte Evers understreger vigtigheden af ​​at vise hensyn til allergikere og de mennesker, der ikke sætter pris på hunde:

- For at sikre en arbejdsplads for alle, er det vigtigt alle har accepteret en hund på job-ordning.  Det er også vigtigt at vise hensyn og finde løsninger, der ikke går ud over allergikere og kolleger, der ikke kan lide hunde, siger hun og fortsætter:

- Det er selvfølgelig vigtigt, at de hunde, der er med på job er socialt velfungerende og kan trives under de rammer, der er sat for hunde på netop den arbejdsplads. Det siger næsten sig selv, men det er afgørende, at hundeejere rydder op efter deres hund, følger de ”hunderegler” man er blevet enige om, og at hunden føler sig hjemme.

Få danske arbejdspladser får glæde af hunden

15 procent af de danske hundeejere har mulighed for at tage deres hund med på job og 10 procent benytter sig af muligheden.

Det er et lille tal sammenlignet med vores svenske og norske naboer. I Sverige er det 18 procent, der tager hunden med på job, og i Norge er det hele 20 procent af hundeejerne, der har hunden ved deres side, når de sidder på kontoret.

- I Danmark er der færre arbejdspladser, der giver medarbejderne muligheden. Og af de hundeejere, der har muligheden, er også færre, der benytter sig af den. Noget kunne tyde på, at vi ikke tidligere har italesat muligheden for at have hund med på job her i Danmark, og at vi anser kæledyr, som noget der hører til i privatlivet. Måske er det noget, man ikke har tænkt over kunne være en mulighed. Min opfordring er derfor at virksomheder i hele landet overvejer, om det kunne være et ny ”medarbejder gode” i fremtiden, så de danske arbejdspladser ikke går glip af en række fordele, siger Lotte Evers.

*Undersøgelsen, hvor 1.200 hundeejere deltog (400 i hvert af de tre lande), blev udført af Xtreme på vegne af Agria Dyreforsikring i september 2022.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring
Parkvej 1
2680 Solrød Strand

28 78 32 70https://www.agria.dk/?p=041

Agria Dyreforsikringer tilbyder fleksible forsikringsløsninger til danske hunde, katte, heste samt andre "smådyr" som f.eks. gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle.

Hos Agria er dyrenes sundhed og omsorg for dyrene grunden til alt det vi arbejder med. Derfor har vi ansat dyrlæger, som skal bidrage til, at vi har det veterinære aspekt som fokus i alt det vi gør.

En af grundstenene for Agria er det tætte og langsigtede samarbejde med dyreorganisationer og repræsentanter i dyrlægebranchen. Sammen med vores samarbejdspartnere fremmer vi godt dyrehold og sundhed hos dyrene.

Kontakt

lotte.evers@agria.dk

+45 70101065

Parkvej 1

2680 Solrød Strand