Middelfart Sparekasse

HR-direktør Helle Lund Gregersen har 30-års jubilæum i Middelfart Sparekasse

Del

Helle Lund Gregersen, 49, har 1. august været ansat 30 år i Middelfart Sparekasse.

Helle Lund Gregersen, 49, har 1. august været ansat 30 år i Middelfart Sparekasse. Foto: Middelfart Sparekasse
Helle Lund Gregersen, 49, har 1. august været ansat 30 år i Middelfart Sparekasse. Foto: Middelfart Sparekasse

Navne: 1. august er det 30 år siden, at Helle Lund Gregersen trådte sine første spæde skridt i finanssektoren, nærmere bestemt i Middelfart Sparekasses afdeling i Kolding, hvor hun begyndte som finanselev i 1992.

Det lå det ikke just i kortene, at hun en dag skulle finde sin rette hylde inden for HR, men allerede til ansættelsessamtalen forudså den vordende finansspire mere eller mindre ubevidst sin egen fremtid overfor Middelfart Sparekasses daværende HR-chef.

Hvad laver du om 10 år, spurgte han. Og svaret faldt prompte:

- Da har jeg dit job ...

30 år senere kan Helle Lund Gregersen stadig ikke helt redegøre for, hvor det svar kom fra. Hun havde ikke på forhånd gjort sig tanker om et job i HR, men noget i hele ansættelsesprocessen havde vagt en nysgerrighed i hende, og som hun sad der og oplevede en HR-chef i aktion, var det Helle Lund Gregersens intuitive svar, at lige præcis dét var hendes fremtid.

En profetisk finke var røget af panden.

Helle Lund Gregersen fik sin elevplads og har siden 2014 været chef for HR-afdelingen i Middelfart Sparekasse, hvor hun gennem årene har sat et massivt præg på pengeinstituttets udvikling og mangeårige status som en af landets bedste arbejdspladser.

En utraditionel vej ind i faget

Vejen ind i HR var imidlertid alt andet en traditionel for Helle Lund Gregersens vedkommende. Efter sin elevtid blev hun ansat privatkunderådgiver og har siden været både erhvervsmedarbejder og CSR-ansvarlig. Dertil har hun også været tillidsmand og medarbejdervalgt medlem af sparekassens bestyrelse i en længere årrække.

Efter eget udsagn især drevet af et mod til at sige sin mening og lysten til at være med, hvor beslutninger træffes.

At Middelfart Sparekasse i dag betragtes som en ekstraordinært god arbejdsplads af både medarbejdere og i branchen generelt kan i høj grad tilskrives det arbejde, som Helle Lund Gregersen og øvrige HR-afdeling gør for at understøtte sparekassen som noget helt særligt.

Og det er altafgørende for Helle Lund Gregersen, at medarbejderne oplever, at HR oprigtigt interesserer sig for, hvad der foregår i sparekassen – og ikke kun dukker op, hvis der er problemer.

- Jeg er meget stolt af at være HR-direktør på en arbejdsplads, hvor rammerne for at kunne agere tillidsfuldt og med ordentlighed, er sat. Ord og handling skal stemme overens - også når det er svært, siger Helle Lund Gregersen, som finder stor motivation i at se kollegerne trives på den unikke arbejdsplads, hun har været med til at forme gennem årene.

- Det motiverer og driver mig at se medarbejderne trives. Det hele menneske møder på arbejde og er med til at skabe en hverdag, hvor der skal være plads til både sårbarhed, glæde, grin, alvor og sorg. Det skaber en god arbejdsplads, som jeg med stolthed gerne står på mål for, siger hun. 

Finder inspiration i faglitteraturen

Helle Lund Gregersen stammer oprindeligt fra Aarup, men har boet i Middelfart i cirka 25 år. Hun er gift med Tago Gregersen, og sammen har de børnene Daniel og Julie på henholdsvis 20 og 15 år.

Fritiden bruges gerne sammen med familien under varmere himmelstrøg. Herhjemme bliver det ofte til en gåtur, og når hun skal træne de små grå, kaster Helle Lund Gregersen sig gerne over god faglitteratur, som kan skabe inspiration til HR-rollen. Det har gennem årene givet anledning til flere stategiske tiltag i sparekassen.

Ifølge kollegerne har Helle Lund Gregersen en god evne til at tilpasse og koble ny og inspirerende viden til hverdagen- og kulturen i sparekassen. Dette ses blandt andet ved et tydeligt fokus på den mentale sundhed, feedback og taknemmelighed – dét, som i sparekassens kaldes Det Mentale KRAM.

Billeder

Helle Lund Gregersen, 49, har 1. august været ansat 30 år i Middelfart Sparekasse. Foto: Middelfart Sparekasse
Helle Lund Gregersen, 49, har 1. august været ansat 30 år i Middelfart Sparekasse. Foto: Middelfart Sparekasse
Download

Information om Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse
Middelfart Sparekasse
Havnegade 21
5500 Middelfart

64 22 22 22https://midspar.dk/

”Til fælles bedste.” Det var udgangspunktet, da Middelfart Sparekasse blev stiftet i 1853, og den sætning har vi levet efter lige siden. For Sparekassen handler til fælles bedste om at gøre en positiv forskel for kunder, medarbejdere og de lokalsamfund, vi er en del af.

Følg pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

50 år: Mona Petersen Kirk, Rødekro, fylder fredag den 26. august 50 år.10.8.2022 16:21:22 CEST | Pressemeddelelse

Navne: Mona Petersen Kirk arbejder til daglig som privatrådgiver i Middelfart Sparekasses afdeling i Kolding, hvor hun har haft sin daglige gang siden 2012. Mona Petersen Kirk bor sammen med sin mand Thomas i Rødekro. Sammen har de fire drenge på 14, 17, 17 og 19 år, som alle bor hjemme og læser på forskellige uddannelser. Familielivet fylder meget i hverdagen, men om sommeren spænder hele familien campingvognen på bilen og kører til Italien for at holde sommerferie under varmere himmelstrøg. Resten af året er det sommerhuset på vestkysten, som trækker, når der skal kobles af.

65 år: Hans Elkjær, Vejle, fylder lørdag den 6. august 65 år.22.7.2022 15:08:06 CEST | Pressemeddelelse

Navne: Hans Elkjær har sin daglige gang i Middelfart Sparekasses afdeling i Hedensted, hvor han arbejder som rådgiver inden for bolig, pension og investering for erhvervs- og privatkunder. Han begyndte i sparekassen i 2017. Hans Elkjær stammer oprindeligt fra Fyn, men flyttede til Vejle i 1978 for at arbejde i Aktivbanken (senere Sydbank). Her nåede han at arbejde i 39 år i en række forskellige funktioner. Herunder chef for bankens afdelinger i Viuf, Grindsted, Ansager, Egtved og Billund. I dag bor Hans Elkjær i Bølgen med sin hustru, Lene. Sammen har de datteren Sisse, som netop er flyttet til Aarhus for at studere. Hans Elkjær har desuden to voksne døtre mere og tre børnebørn. Ud over familien bruger Hans Elkjær gerne sin fritid på golfbanen eller som tilskuer til enten fodbold eller håndbold. Den ellers tidligere aktive sportsmand har efter en række knæskader erkendt, at bentøjet bedre kan holde til en tur på golfbanen frem for fodboldbanen. Hans Elkjær har i forbindelse med sin run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum