Gladsaxe Kommune

HPV-vaccination i skoletiden er populært i Gladsaxe

Del

Gladsaxe Kommune har i 2020 som forsøg tilbudt alle elever i 6. klasse gratis vaccination mod HPV i skoletiden. Især drengene har taget godt imod tilbuddet.

Siden september 2019 har alle børn i 6. klasse fået tilbud om gratis HPV-vaccine hos lægen. Men for at sikre, at flere lod sig vaccinere, besluttede Byrådet i 2018, at Gladsaxe Kommune skulle være en af landets første kommuner til at tilbyde alle elever i 6. klasse en gratis HPV-vaccination i skoletiden. Forsøget bliver gennemført af to omgange i henholdsvis 2020 og 2021, og kommunen har netop fået resultaterne af den første vaccinationsrunde.

Flest drenge lod sig vaccinere

Trods det, at forsøget blev udskudt på grund af coronapandemien, og mange derfor må formodes allerede at have ladet sig vaccinere hos lægen, valgte 121 elever ud af 779 7.-klasseselever i Gladsaxes folkeskoler og tre deltagende privatskoler at blive vaccineret. Det svarer til cirka hver sjette elev. Mest overraskende er, at langt størstedelen af de tilmeldte elever, hele 84 procent, var drenge.

- Vi indførte tilbuddet om HPV-vaccination i skoletiden for at gøre det nemmere at blive vaccineret og dermed få flere til at tage imod tilbuddet. Derfor er jeg glad for, at vi her i første periode af forsøget allerede ser så stor en tilslutning. Det glæder mig især, at så mange drenge har valgt at lade sig vaccinere. Men det tyder jo på, at ikke alle har opdaget, at tilbuddet om gratis vaccination hos egen læge nu også gælder drenge. Nu er jeg spændt på også at se resultaterne af anden vaccinationsperiode, så vi kan se, om vi har fundet en måde at få flere til at blive vaccineret mod HPV, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Næste vaccinationsrunde til foråret

For at være fuldt beskyttet mod HPV skal man vaccineres to gange. Næste vaccinationsrunde ligger i foråret 2021 – cirka seks måneder efter første runde. Her får de nuværende 7.-klasseselever deres anden HPV-vaccine, samtidig med at 6.-klasseseleverne får tilbudt deres første HPV-vaccination.

HPV er hvert år skyld i over 800 kræfttilfælde, men med en HPV-vaccination er man beskyttet mod ni ud af ti af de HPV-typer, som kan udvikle sig til kræft. Gladsaxe er Nordens første verdensmålskommune og vaccinationstilbuddet er en del af Gladsaxestrategiens målsætning om ”Sundhed og trivsel hele livet”.

Kontakter

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil 22 76 56 22 eller mail ulla.baden@gladsaxe.dk

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum