Boligsiden.dk

Hovedstadskommunerne hitter, selvom boligpriserne er presset helt i top

Del

Trods nogle af landets absolut højeste kvadratmeterpriser, er der 5 kommuner i hovedstadsområdet, der topper listen over antallet af tilflyttere. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Vallensbæk, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rødovre har mere tilfælles end blot at ligge i Storkøbenhavn. Ikke alene er de blandt landets 12 dyreste kommuner, når det kommer til prisen på villaer og rækkehuse. De ligger også helt i top på listen over kommuner, hvor tilflytningsprocenten var højest sidste år.

Det viser en ny analyse fra Boligsiden.dk, der har sammenlignet boligpriserne med tal fra Danmarks Statistik over til- og fraflytninger i landets kommuner i 2015. I analysen gør særligt to kommuner sig bemærket.

Selvom Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner har landets højeste og tredjehøjeste kvadratmeterpriser, afholdt det altså ikke folk fra at rykke til disse kommuner. Tværtimod flyttede så mange danskere til de nordsjællandske velhaverkommuner, at de indtager henholdsvis anden og tredjepladsen på top 5-listen over højest tilflytningsprocent. 

”Vi ser tydeligt, at det særligt er kommuner omkring hovedstaden, der tiltrækker mange mennesker og dermed holder boligpriserne fast på et højt niveau. Eksempelvis er Lyngby-Taarbæk uhyre eftertragtet, selvom priserne ligger helt i top. Faktisk er området så populært, at alle, der har købt og solgt deres hus mellem september 2009 og solgt igen maks. seks år senere, har gjort det med fortjeneste,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør i Boligsiden.dk.

Gør en god handel i Jylland
Er et boligkøb i hovedstadsområdet uden for økonomiske rækkevide, er der heldigvis mange kommuner, hvor prisniveauet er helt anderledes spiseligt for de fleste danskere. Eksempelvis kan man kigge i retning af kommunerne Lemvig, Morsø, Bornholm, Sønderborg samt Thisted. De ligger alle i den nederste del af tabellen over fremgang af tilflytning.

Her er kvadratmeterprisen på en bolig i gennemsnit blot 5770 kr., og der er mulighed for at gøre en god bolighandel og finde et hus med rigelig plads til familien.

”Finder man det attraktivt at bo lidt væk fra de større byer, bør man overveje at bosætte sig i en af de kommuner, hvor tilflytningsprocenten var lav sidste år.

Her er priserne lave, og de ligger på et niveau, hvor de fleste børnefamilier har råd til at bosætte sig,” siger Birgit Daetz.

Top 5: Kommuner med højest tilflytningsprocent i 2015

Kommune

Tilflyttere i procent

Salgspris pr. kvm

Vallensbæk

8,8

22.402

Gentofte

8,5

37.952

Gladsaxe

8,3

27.365

Lyngby-Taarbæk

8,1

31.392

Rødovre

8,0

24.072

Bund 5: Kommuner med lavest tilflytningsprocent i 2015

Kommune

Tilflyttere i procent

Salgspris pr. kvm

Lemvig

3,2

4.952

Morsø

3,1

5.229

Bornholm

2,9

5.594

Sønderborg

2,8

7.093

Thisted

2,7

5.983

 

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Læs også mere på boligsiden.dk

 

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum