DI Byggeri

Hovedstadskommunerne er topscorere i bygge- og anlæginvesteringer

Del

Hovedstadens kommuner er topscorere på landsplan, hvad angår investeringer i byggeri og anlæg i 2020. De 17 kommuner har i gennemsnit investeret 4.300 kr. pr. indbygger. Særligt Albertslund, Ballerup, Gentofte og Høje Taastrup har haft speederen i bund og investeret over 5.000 kr. pr. indbygger.

En ny analyse fra Dansk Industri viser, at flere kommuner i Hovedstaden skruede gevaldigt op for bygge- og anlægsinvesteringerne i 2020. Kommunerne brugte i gennemsnit 4.300 kr. pr. indbygger, hvor de til sammenligning brugte 3520 kr. i 2017-2019 i gennemsnit. 

- Det er positivt, at kommunerne har brugt flere penge på bedre trafikforhold og mere energi- og brugervenlige institutioner, skoler og andre kommunale bygninger. Det er godt for indbyggerne i hovedstadens kommuner, som får gavn af nye facilieter, men det har også været godt for vækst og beskæftigelse i bygge- og anlægsvirksomhederne, siger Mads Raaschou, formand for DI Bygger Hovedstaden.

Én af det helt store årsager til udviklingen er, at regeringen i starten af 2020 gav kommunerne mulighed for at øge loftet for anlægsinvesteringer. Det har rigtigt mange kommuner været gode til at udnytte. 

- Vi ved, hvor mange projekter kommunerne har haft i skuffen, og som de ikke har kunnet føre ud i livet på grund af anlægsloftet. Projekter, som har været meget efterspurgte af borgerne. Så det er positivt at se, at mange har grebet chancen og sat de nødvendige byggerier i gang, siger Mads Raaschou. 

En stor del af de ekstra midler er blevet brugt på at udbygge kommunernes infrastruktur for at styrke fremkommeligheden samt på vedligehold og energirenoveringer af offentlige bygninger som fx skoler og fritidsinstitutioner. 

Læs analysen af bygge- og anlægsinvesteringer her

Kontakter

For yderligere kontakt:

Formand for DI Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, tlf. 2844 0088

Regional konsulent for DI Byggeri Anne Ginderskov Hansen, tlf. 4079 5870  

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri