Region Hovedstaden

Hovedstadens læger hjælper nu også med vaccination af børn mod COVID-19

Del

Ny aftale mellem PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden sikrer, at 5-11-årige nu også kan blive vaccineret mod COVID-19 hos de praktiserende læger – 172 lægehuse har allerede meldt sig

PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden har i dag aftalt, at aftalen om vaccination mod COVID-19 i almen praksis udvides til også at omfatte de 5-11-årige.

”Allerede i sidste uge aftalte vi med de praktiserende læger, at de kunne hjælpe med at få vaccineret mod COVID-19. Vi er meget glade for, at denne aftale nu er udvidet til også at omfatte de 5-11-årige,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

”Vi står i en vanskelig situation med stigende smittetal. Hvis vi skal godt igennem vinteren, er det meget vigtigt, at så mange som muligt bliver vaccineret, hvad enten det er første, andet eller tredje stik, de mangler. Vi har brug for alle gode kræfter, og jeg er glad for, at de praktiserende læger vil hjælpe til i denne indsats,” siger Lars Gaardhøj.

Det er fortsat frivilligt for den enkelte praktiserende læge, om vedkommende vil deltage, og man vælger selv, hvilken praktiserende læge man bliver vaccineret hos – det behøver ikke være hos patientens egen læge.

PLO opfordrer alle læger til at være med

Formanden for de praktiserende læger i Region Hovedstaden, Peder Reistad, opfordrer alle sine medlemmer til at overveje at tage del i vaccinationsindsatsen.

”Det at vaccinere er en kerneopgave for os praktiserende læger, og vi har i årtier stået for at vaccinere børn mod mæslinger, skoldkopper og andre børnesygdomme. Så det er helt naturligt, at vi nu også deltager i at vaccinere 5-11-årige mod COVID-19. For børnene og deres forældre vil det være nemt og trygt, hvis vaccinationen kan foregå hos deres egen læge eller alternativt i en klinik i samme lokalområde, tæt på hvor de bor. Så jeg vil opfordre alle praktiserende læger i Hovedstaden til at overveje, om ikke de vil tage del i denne opgave,” siger Peder Reistad.

Region Hovedstaden og PLO-Hovedstaden opfordrer de praktiserende læger i regionen til at opdatere deres hjemmesider, så det fremgår, hvis de tilbyder vaccination mod COVID-19. Regionen arbejder desuden på på sin hjemmeside at tilvejebringe en oversigt over, hvilke almen praksisklinikker, der tilbyder COVID-vaccination.

Status mandag aften var, at 172 ud af 620 klinikker i regionen tilbød COVID-vaccination – begge parter forventer, at dette tal vil stige i de kommende dage.

FAKTA

  • Der er nu åbnet for, at alle borgere fra 5 år og opefter kan blive vaccineret mod COVID-19 ved en praktiserende læge.
  • Tilbuddet gælder for både 1., 2., og 3. vaccinationsstik. Du skal dog have invitation til vaccination for at kunne bruge tilbuddet.
  • Herudover kan regionens borgere også blive COVID-vaccineret på et af regionens vaccinationscentre eller hos de to private virksomheder, Copenhagen Medical og Practio, som regionen også har indgået aftaler med.
  • Hvis du ønsker at blive vaccineret hos en praktiserende læge, så kig på lægens hjemmeside, om klinikken har åbnet for vaccination mod COVID-19.
  • Region Hovedstaden og PLO-Hovedstaden samarbejder om opgaven.

 

Yderligere info

  • Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) via Region Hovedstadens presse på presse@regionh.dk

  • Formand for PLO-H Peder Reistad via kommunikationschef i PLO Jonas Heltberg på 2962 4080

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Immunterapi: Behandlende kræftvaccine er ”et rigtig flot skridt” på vejen mod en ny behandling for patienter med modermærkekræft4.1.2022 12:30:15 CET | Pressemeddelelse

Nationalt Center for Cancer Immunterapi på Herlev og Gentofte Hospital står bag et klinisk forsøg, hvor 30 patienter med udbredt modermærkekræft blev behandlet med kombinationen af en ny kræftvaccine og standardimmunterapi. Det øgede behandlingseffekten markant, uden at øge risikoen for bivirkninger. Resultaterne er netop udgivet i det anerkendte tidsskrift Nature Medicine

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum