Netto

Hotel Christiansminde, Netto og Kirkens Korshær dækker op til påskefrokost for socialt udsatte i Svendborg

Del

Folk i Svendborg uden udsigt til påskehygge kan igen i år komme til påskefrokost, når Netto donerer overskudsmad til Kirkens Korshær. Madvarerne bliver transporteret fra nærliggende Netto-butikker og forvandlet til en lækker påskefrokost af kokkeeleverne Tobias Anker Simonsen og Casper Rigvald fra Hotel Christiansminde i Svendborg.

Netto i påskesolen
Netto i påskesolen

En håndfuld frivillige fra Netto-butikker fra Fyn og Jylland fylder skærtorsdag morgen d. 29. marts en stor gul Netto-lastbil med friske overskudsvarer. Lastbilen kører varerne til Kirkens Korshærs lokaler, Hjørnestuen, i Svendborg, hvor to dygtige kokkelever fra Hotel Christiansminde stiller op og forvandler råvarerne fra Netto til en lækker påskefrokost. Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato i påsken pga. de mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten til butikken.

Den lokale butikschef i Netto i Svendborg, Tejs Berg Assendrup, er begejstret over, at Svendborg bliver midtpunkt for endnu en påskefrokost. ”Svendborg er en gammel stolt by, og derfor er det også vigtigt at værne om de ting, der støtter op om lokalsamfundet og miljøet. At skulle smide overskudsmad ud henover påsken pga. kort holdbarhed er noget, der altid har generet mig. Derfor glæder det mig, at medarbejderne i butikken vil være med til at pakke overskudsvarerne sammen og sende det til nogen, som har brug for det her i byen.”

Også hos Kirkens Korshær er man glade. ”Vi er meget glade for donationen, og vi glæder os til at gøre vores ypperste for at give vores brugere en ekstra særlig dag sammen med kokken og vores dedikerede frivillige, fortæller John Eckhardt, som er korshærleder i Svendborg.

Det hele startede i julen 2016 med, at Netto og Kirkens Korshær stablede en julefrokost på benene, hvor 20 butikker donerede overskudsmad. Til årets påskedonation deltager i alt 114 Netto-butikker, som donerer overskudsmad til en række organisationer.

En frokost for socialt udsatte i lokalsamfundet

Butikker landet over holder lukket henover påsken, men de friske råvarer hos Netto går ikke til spilde. Med årets store påskefrokost for socialt udsatte og ensomme får alle en mulighed for at få det samvær og måltid, som mange andre tager for givet. Køkkenchef Rasmus Urup fra Hotel Christiansminde stod sidste år i køkkenet på værestedet i Svendborg og lod sin egen familie vente på sig ved bordet derhjemme, men i år giver han faklen videre til den yngre generation. Kokkeleverne, Tobias Anker Simonsen og Casper Rigvald, træder i år til, når påskefrokosten skal tilberedes i Svendborg. 

”På Hotel Christiansminde går vi meget op i at minimere madspild. Vores kokkeelever er gode til at komme med forslag til, hvordan vi får brugt alle råvarerne i køkkenet, så det er nærliggende, at de får lov til at brillere til dette års frokost. Nu er det anden gang vi kommer til at være med til dette arrangement, og jeg tvivler på, at det bliver sidste gang. Jeg har altid ment, at man skal hjælpe andre i nød, og det er også nogle af de værdier vi skal give videre til hinanden og vores elever her på Hotel Christiansminde. Derfor sender vi også Tobias og Casper til dette års arrangement – et arrangement de faktisk ser frem til med stor entusiasme!” udtaler Rasmus, der værdsætter initiativet og glæder sig over, at de kan være med til at omdanne, hvad der ellers var endt i en container efter påsken til et hyggeligt og næringsrigt måltid.

Netto sætter hårdt ind for kampen mod madspild

Kampen mod madspild har længe stået på agendaen hos Netto, der som den første detailkæde i marts 2017 offentliggjorde sine tal for madspild i butikkerne. Siden 2014 har Danmarks største detailkæde formået at reducere sit madspild med 10 % – men Netto stræber efter en reduktion på 50 % inden 2030. For at nå dette mål har Netto blandt andet et strategisk samarbejde med FødevareBanken, der dagligt aftager overskudsmad fra Nettos centrallager. Projekter som jule- og påskefrokosterne med Kirkens Korshær, hvor råvarerne kommer fra Netto-butikkernes overskudsmad, er også vigtige brikker i missionen om mindre madspild.

Nøgleord

Kontakter

Netto Tejs Berg Assendrup, Butikschef i Svendborg, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02
Kirkens Korshær, Maja Einfeldt Molberg, kampagneleder – erhverv, tlf.61 38 80 61
FødevareBanken, Karen-Inger Thorsen, direktør, tlf. 23 40 89 51

Billeder

Netto i påskesolen
Netto i påskesolen
Download
Pakning af overskudsmad
Pakning af overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download

Vedhæftede filer

Information om Netto

Om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær er 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Organisationens arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små gode øjeblikke. Læs mere om Kirkens korshærs arbejde på www.kirkenskorshaer.dk.

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og dækker nu hele Danmark med 488 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group.

Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde i Danmark har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er den første dagligvarekæde i Norden, som har offentliggjort sine madspildstal samt et reduceringsmål på 50 % inden 2030. Netto har en lange række forskellige initiativer, der alle er med til at nedbringe spildet af mad. Det drejer sig om nye måder at købe varer ind på, ny pakkeordning på frugt og grønt, et task-force team der uddanner Netto-personalet i reducering af madspild, et strategisk samarbejde med FødevareBanken om afhentning af overskudsvarer m.m.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

FødevareBanken & Netto inviterer danskerne med til at gøre en forskel for udsatte i julen26.11.2018 08:36:31 CETPressemeddelelse

Flere og flere danskere mangler rammerne for at fejre en god jul. Enten på grund af ensomhed, fattigdom eller sociale problemer. Samtidig har Netto frisk overskudsmad til rådighed, når flere hundrede Netto-butikker lukker ned for julen. Derfor søsætter FødevareBanken og Netto denne jul et landsdækkende projekt, hvor målet er at sikre, at maden fra Netto ender som julemåltider. Det gøres ved at uddele ca. 40 tons overskudsmad til frivillige ildsjæle og organisationer, der hjælper udsatte danskere i julen. For mad skal spises – når det kan, mener FødevareBanken.

Netto & Kræftens Bekæmpelse samarbejder mod kræft5.9.2018 08:28:15 CESTPressemeddelelse

Netto udvider samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse under KRAM-konceptet, hvor Netto donerer penge til Kræftens Bekæmpelse for hvert stykke solgt KRAM-produkt. I år udvides KRAM-sortimentet fra tøj til også at inkludere fx bamser og håndklæder i alle landets Nettobutikker. I 2017 resulterede KRAM-indsatsen i en donation på hele DKK 250.000 i kampen mod kræft – et beløb som Netto håber at kunne slå i år.