Finans Danmark

Høringssvar: Udkast til notat om reaktionsmønster ved brud på kapital- og NEP-krav for pengeinstitutter

Del

Finans Danmark har afgivet høringssvar på Finanstilsynets udkast til notat om reaktionsmønster ved brud på kapital- og NEP-krav for pengeinstitutter.

Finans Danmark finder det positivt, at Finanstilsynet med notatet søger at tydeliggøre, hvordan Finanstilsynet vil reagere på brud på regulatoriske kapital- og NEP-krav. Vi finder dog, er der bør foretages en tekstmæssige præcisering i notatet, som afspejler de formelle juridiske krav, og at notatet udlader at henvise til, at institutter forventes at genoprette en ikke nærmere defineret overdækning i forhold til de formelle juriske krav, som der ikke er bestemmelser om i lovgivningen.  

Desuden finder vi, at notatet bør tilpasses i overensstemmelse med de bagvedliggende lovbestemmelser i lov om finansiel virksomhed, så der skelnes mellem et brud på det kombinerede bufferkrav i tillæg til NEP-kravet og et brud på det kombinerede bufferkrav i tillæg til kapitalkravet (solvensbehovet). Lovgivningen lægger således op til, at der foretages en konkret individuel vurdering ved brud på den kombinerede buffer i tillæg til NEP-kravet, og ikke automatiske udlodningsrestriktioner, som ved brud på det kombinerede bufferkrav i tillæg til kapitalkravet. Dette afspejles ikke i høringsudkastet.

Læs høringssvar

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum