Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Høring om rammerne for Bredbåndspuljen 2023

Del
På finanslovsforslaget er der lagt op til, at der skal afsættes 100 mio. kr. til fortsættelse af Bredbåndspuljen i 2023. Nu er der mulighed for at kommentere på de rammer, der i givet fald skal gælde for puljen i år.

Selvom finansloven ikke er vedtaget endnu, er det besluttet at igangsætte høringen allerede nu.

”Der går nok lidt tid, før der ligger en endelig finanslov for i år. Men hvis vi skal kunne åbne ansøgningsrunden inden sommerferien, er der behov for, at vi laver de nødvendige forberedelser. Derfor sætter vi høringen i gang,” fortæller kontorchef i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI), Thomas Ilum Damsgaard.

I forhold til rammer for 2022-puljen, er der lagt op til fire større justeringer:

 • Kravet til bredbåndsudbyderens medfinansiering hæves fra 4.000 til 10.000 kr. i gennemsnit pr. adresse, der deltager i det ansøgte bredbåndsprojekt.
 • Kommuner vil ikke længere kunne bidrage med tilskud til projekter under Bredbåndspuljen.
 • Metoden for beregning af de afstande, der ligger til grund for, om en adresse kan søge under den særlige ordning for enkeltstående adresser, ændres fra fugleflugtsafstande til vejafstande.
 • Kravet til den infrastruktur, der etableres med tilskud fra puljen, ændres fra 300/100 Mbit/s til 1 Gbit/s download.

Der er endvidere foretaget flere mindre justeringer og præciseringer, ligesom der er ændringer som følge af nye EU-krav.

Det samlede høringsmateriale kan hentes fra Høringsportalen: https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/67343

Høringssvar skal sendes til SDFI på bredbaandspuljen@sdfi.dk senest fredag den 28. april 2023 kl. 12.

Eventuelle spørgsmål vedrørende høringsmaterialet kan sendes til samme mailadresse. Man kan også ringe til følgende kontaktpersoner:

Fuldmægtig Rasmus Blume Wind: 5115 7892

Fuldmægtig Christine Pallesen: 4049 6317

Chefkonsulent Henrik Kjær, 5114 5376

Fakta:

 • Bredbåndspuljen administreres af Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI).
 • Puljen giver lokalområder med dårlig dækning – og uden udsigt til bedre dækning på almindelige, kommercielle vilkår – mulighed for at søge om tilskud til hurtigt bredbånd.
 • Særligt enkeltstående adresser har mulighed for at søge uden at skulle slå sig sammen med andre fra lokalområdet. Der gælder særlige krav for, hvornår en adresse betragtes som særligt enkeltstående.
 • I årene 2016-2022 er der givet tilsagn om tilskud for godt 680 mio. kr. Tilsagnene skal give hurtigt bredbånd til cirka 27.400 adresser (boliger, virksomheder og sommerhuse).
 • På finanslovsforslaget er der lagt op til at afsætte 100 mio. kr. i Bredbåndspuljen 2023.
 • Det er forhåbningen, at ansøgningsrunden i 2023 kan åbne inden sommerferien.
 • Yderligere information om Bredbåndspuljen og ansøgningsprocessen kan ses på SDFI’s hjemmeside: sdfi.dk/bredbaandspulje
 • På hjemmesiden kan man tilmelde sig SDFI’s nyhedsmails om Bredbåndspuljen.

Kontakter

Billeder

Information om Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
Rentemestervej 8
2400 København NV

+45 72 54 55 00https://sdfi.dk/

Vi forsyner den offentlige og private sektor med data af høj kvalitet, som giver mulighed for at træffe vigtige samfundsbeslutninger på det bedst mulige grundlag. Vi er en arbejdsplads, som fagligt spænder bredt og er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Ny undersøgelse: Boligkøbere vil have velfungerende internet8.6.2023 09:15:20 CEST | Pressemeddelelse

Når danskerne er på boligjagt, er det vigtigt med adgang til et velfungerende internet på den fremtidige hjemmeadresse. Det er især muligheden for hjemmearbejde og for streaming af tv og film, som er vigtig for danskerne – og manglende adgang kan påvirke både salgspris og -tid ved et boligsalg. Det fastslår en ny undersøgelse foretaget af Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) og Dansk Ejendomsmæglerforening (DE).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum