Furesø Kommune

Høring om nyt forslag til lokalplan for Akacietorvet

Del
Byrådet i Furesø Kommune har sendt et forslag til en ny lokalplan for Akacietorvet i offentlig høring. Du kan bidrage med din mening i høringsperioden fra den 6. marts til 8.maj 2023.
Kilde: Ingvartsen Arkitekter
Kilde: Ingvartsen Arkitekter

Der kan være ny udvikling på vej til Akacietorvets karakteristiske gule bygninger. Furesø Byråd besluttede på byrådsmødet 1. marts at sende et lokalplanforslag i høring.

Forslag til Lokalplan 153 skal give mulighed for boliger og et nyt butikslokale på Akacietorvet 2, hvor Aldi-butikken har stået tom i efterhånden mange år. Udviklingen af lokalplanen har været længe undervejs. Der har været afholdt flere borgermøder med mange deltagere og i maj 2022 bad Udvalget for Plan og Byudvikling om at projektet blev revideret.

Bygherrens arkitekt har været tilbage ved tegnebrættet og formand for Plan og Byudvikling, Bettina Ugelvig (A) mener sammen med resten af udvalget, at der ligger et godt projekt:

”Ambitionen om at holde fast i torvestemningen og skabe et attraktivt område med boliger, butik og byrum er nu et skridt tættere på. Sidste år hørte vi på borgermøderne, at mange var kede af at miste den lille plads mod Farum Hovedgade. Med det nye projekt bevarer vi pladsen. Samtidig får vi en bygning, der er i højde med de eksisterende bygninger på torvet og ikke kommer til at virke truende, som de tidligere forslag.”

Også Egil Hulgaard (C), der er næstformand i udvalget, er glad for, at der tegner sig en fremtid for torvet:

”Byudvikling handler i høj grad om at skabe steder, hvor mennesker mødes. Et aktivt Akacietorv med mennesker, butikker og torvedage er med til at skabe et sted, hvor det er interessant at komme. Med det her projekt styrker vi rammerne for livet og erhvervslivet på Akacietorvet og skaber boliger, der er med til at skabe liv på torvet”.

Kom med dine bemærkninger

Lokalplanforslaget sendes i offentlig høring i to måneder fra den 6. marts til den 8. maj 2023. I den periode kan alle indsende høringssvar til Furesø Kommune. Der vil også blive afholdt et borgermøde i løbet af høringsperioden.

Efter høringsperioden behandler byrådet forslaget igen og beslutter, om det skal endelig vedtages.

Du kan sende dine bemærkninger til forslaget til Furesø Kommune, Center for By og Miljø via enten Digital Post, som e-mail til bme@furesoe.dk, eller som brev til Stiager 2, 3500 Værløse.

Kontakter

Bettina Ugelvig (A)

1. viceborgmester,
Formand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:7216 5909bum1@furesoe.dk

Egil Hulgaard (C)

Næstformand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Kultur, Fritid og Idræt

Tlf:2151 8188efh@furesoe.dk

Billeder

Kilde: Ingvartsen Arkitekter
Kilde: Ingvartsen Arkitekter
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum