Vejdirektoratet

Høring om ny vejforbindelse mellem Tingbjerg og Husum begynder i dag

Del

Høringsperioden om en ny vejforbindelse mellem Tingbjerg og Husum i København begynder i dag. Vejdirektoratet er i den forbindelse færdig med den tilhørende miljøkonsekvensvurdering, som bliver præsenteret på et byudviklingsmøde, der afholdes af Københavns Kommune i april måned.

Vejdirektoratet planlægger en tosporet vej med cykelsti og fortov. Illustration: MOE.
Vejdirektoratet planlægger en tosporet vej med cykelsti og fortov. Illustration: MOE.

I dag begynder høringen for en ny vejforbindelse mellem Tingbjerg og Husum i Københavns Kommune, hvor Vejdirektoratet samtidig offentliggører miljøkonsekvensvurderingen for vejforbindelsen. Høringsperioden varer frem til torsdag den 26. maj i år.

Det er med ønsket om at skabe bedre sammenhængskraft i området omkring Tingbjerg/Utterslevhus og Husum Nord, at der er lagt planer for en ny vejforbindelse mellem Tingbjerg og Husum. Ved at åbne for byudvikling i og omkring det oprindelige Tingbjerg/Utterslevhuse - og inddrage Husum - vil området blive en mere etableret del af den omkringliggende bydel.

Offentliggørelsen af miljøkonsekvensvurderingen er samtidig indledningen til den afsluttende offentlige høring af projektet. I løbet af høringsperioden vil Vejdirektoratet kort præsentere resultatet af miljøkonsekvensvurderingen i forbindelse med Københavns Kommunes byudviklingsmøde i Husum.

Tid og sted

Mandag den 4. april fra kl. 16.00 til 19.00, EnergiCenter Voldparken.

Når høringsperioden er slut, udarbejder Vejdirektoratet et høringsnotat og derefter en indstilling for projektet. For at kunne gennemføre projektet skal en politisk aftale falde på plads.

Læs mere om projektet, miljøkonsekvensvurderingen og afgiv dit høringssvar 

Fakta om vejforbindelsen

Den nye vejforbindelse planlægges mellem Ruten/Langhusvej i Tingbjerg og Bystævnet i Husum via Vestvolden i Københavns Kommune. Den nye vejforbindelse skal åbne området og sikre bedre forbindelse mellem Tingbjerg og Husum. Vejforbindelsen planlægges som en tosporet vej med cykelsti og fortov i begge sider og en hastighed på 40 km/t. 

Vejdirektoratets miljøkonsekvensvurdering af en vejforbindelse mellem Tingbjerg og Husum via Vestvolden handler blandt andet om, hvordan en ny vejforbindelse mest hensigtsmæssigt kan etableres under bedst mulig hensyntagen til miljøet og de øvrige omgivelser. En miljøkonsekvensvurdering er tidligere kendt som en VVM-undersøgelse.

Miljøkonsekvensvurderingen rummer desuden detaljerede analyser af blandt andet støjudbredelsen fra en ny vejforbindelse og trafikale konsekvenser. 

Kontakter

Billeder

Vejdirektoratet planlægger en tosporet vej med cykelsti og fortov. Illustration: MOE.
Vejdirektoratet planlægger en tosporet vej med cykelsti og fortov. Illustration: MOE.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum