Andel

Hop gratis på Andels nye elektriske bus

Del

Den første elbus fra energi- og fibernetkoncernen Andel er i drift på Møn fra tirsdag den 5. juli. Så nu bliver det nemmere og grønnere at komme rundt til områdets attraktioner.

Grøn, gratis og eldrevet – det er den nye Andelbus, man som borger i regionen eller turist på besøg kan stige ombord på, hvis man ønsker at komme rundt til Råbylille Strand, Møns Klint eller andre unikke attraktioner på Møn. Og de første passagerer har allerede været på tur, idet 25 glade børnehavebørn fra Stege Børnehus myldrede på bussen til en jomfrutur til Geocenter Møn mandag formiddag.

Den grønne bus kører som led i et treårigt partnerskab mellem Andel, Region Sjælland, Sjællands Udviklingsalliance samt Vordingborg og Stevns kommuner. House of Møn spiller som udviklingshus for turisme og handel en vigtig rolle for projektet med koordinering, lokal forankring og planlægning af rute. VIKINGBUS er leverandør af bussen, som er én af de første eldrevne turistbusser i Danmark. Det er planen, at der senest fra sommeren 2023 er en tilsvarende busdrift på Stevns.

Om baggrunden for at Andel har afsat 17 mio. kr. til partnerskabet fortæller Rikke Harbo Trikker, kommunikationsdirektør i Andel:

”Som andelsselskab er det en hjertesag for os at bidrage til vækst og udvikling lokalt og regionalt samt fremme fremtidens grønne energiløsninger. Den lokale turisme vil have gavn af, at man kan blive transporteret nemt og grønt til og fra Møns seværdigheder, og forhåbentlig kan det være med til at lokke endnu flere til denne dejlige del af Danmark, samtidig med at vi undgår en stigende belastning af det lokale vejnet.”

Projektet skal være med til at sætte skub på elektrificeringen af den tunge persontransport, siger Rikke Harbo Trikker supplerende:

“Det er et vigtigt element i den grønne omstilling, at vi reducerer CO2-udledningen fra persontrafikken, og det går rigtig stærkt. Salget af elbiler er i hastig vækst, og der skyder ladestandere op over hele landet i ekspresfart. Billedet er et andet, når man kigger på den tunge transport som eksempelvis buskørsel uden for de større byer. Vi har brug for mere viden om, hvordan man sætter mest effektivt ind her”.

Borgmester i Vordingborg kommune Mikael Smed er glad for det nye initiativ:
Det er helt fantastisk, at vi nu får en grøn eldrevet bus ud at rulle på Møn til stor gavn for vores borgere og de mange turister der årligt besøger Møn. Samtidig er jeg stolt over, at Vordingborg kommune deltager i dette projekt der falder så rigtig godt i tråd med vores arbejde og ambition om at videreudvikle den bæredygtige turisme på Møn og den grønne omstilling i Vordingborg Kommune generelt

Den nye bus vækker også begejstring hos House of Møn:
”Vi er vilde med ideen om, at der nu kører en elektrisk bus rundt på Møn, og at det ovenikøbet er gratis. Vi har virkelig savnet at kunne tilbyde Møns mange gæster og øens borgere denne mulighed for at lade bilen stå. Det bliver nu nemmere at komme rundt i vores skønne egn, og at det ovenikøbet kan gøres på en grøn og klimavenlig måde, gør det jo bestemt ikke ringere. Så en stor tak herfra til Andel og resten af deltagerne i projektet”, siger Elly Nielsen, formand for House of Møn.

Også i Region Sjælland hilser man den nye andelsbus på Møn velkommen:

”Andelbusserne er et nytænkende koncept, der sikrer grøn omstilling og samtidig får endnu flere ud og opleve de unikke attraktioner og naturområder, vi har i Region Sjælland. Vi skal turde tænke nyt – og grønt – når vi udvikler vores fantastiske landsdel. Jeg er glad for, at vi efter et halvt års intensivt arbejde er lykkes med, at få den første bus ud at køre gratis på Møn. Og jeg satser på, at vi inden for relativ kort tid kan have tilsvarende setup klar for en Andelsbus på Stevns”, fortæller formand for Sjællands Udviklingsalliance og regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen.

Fakta om Andels finansiering
Andels bevilling på 17 millioner kroner til projektet er en del af del af andelsselskabets strategi for kollektive samfundsbidrag, som blev øget i 2020. Andel etablerede her en pulje, der skal skabe værdi i regionen ved at fremme den grønne omstilling, vækst og beskæftigelse samt viden om fremtidens energisystem. Samtidig skal projekterne have nærhed til Andels grundlæggende DNA som andelsselskab, der handler om fællesskab og energi.

Andelsbussen kører i tre sløjfer med Stege som knudepunkt:

  • Østmøn ruten – ud mod Geocenter Møn.
  • Vestmøn ruten – ud mod Hårbølle
  • Nordmøn ruten – ud mod Nyord

Fra 5. juli til 7. august kører Andelsbussen de to første ruter mindst tre gange om dagen, og fra 8. til 28. august er der også rutekørsel på Nordmøn ruten.  Herudover vil bussen køre alle tre ruter i weekender og ferier. Andelsbussen kører også i vinterferien, og går i vinterhi fra december til og med februar. Læs mere på andel.dk/elbus.

Fakta om andelsbussen:
YOUTONG bus importeret fra Kina af VIKINGBUS. Bussen har plads til 48 passagerer og kører cirka 350 km. på en opladning.

Kontaktoplysninger for pressen:
Vordingborg Kommune: Borgmester Mikael Smed, mobil 22 78 34 55
Andel: pressevagten på telefon 21 70 31 01

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00https://andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn investerer i AquaGreen – og i fremtiden27.6.2022 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Energi- og fibernetkoncernen Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn har via det fælles investeringsselskab – Impagt Invest Sjælland – investeret 8,75 mio. kr. i AquaGreen. Impagt Invest Sjælland arbejder for at skabe vækst og udvikling i Østdanmark med særligt fokus på virksomheder, der arbejder med bæredygtighed. AquaGreen har udviklet ny og banebrydende teknologi, som reducerer de klima- og miljøbelastende stoffer i slam fra rensningsanlæg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum