home a/s

Home prisindeks: Huspriserne steg i februar - lejlighedspriserne faldt

Del

Huspriserne steg 0,3 % fra januar til februar. Lejlighedspriserne faldt til gengæld 0,3 % - Aarhus trækker ned, København op.

Huspriserne startede året med et dyk i kvadratmeterprisen, mens lejlighederne steg. I februar er rollerne byttet om.
Prisindeksene fra home og Danske Bank opgjort på faktiske salgspriser viser den seneste udvikling på boligmarkedet med bolighandler til og med februar 2016.

Se venligst resumé og uddybning, grafer og tabeller i vedhæftede dokumenter samt kommentarer herunder.

Kontakt:
home
Mads Ellegaard, relationschef
Mobil: 5040 5040
Mail: mael@home.dk 

Danske Bank
Mikael Milhøj, analytiker
Tlf.: 4512 7607 / 2818 6908
Mail: milh@danskebank.dk  


Huspriserne stiger igen

 • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg 0,3 % fra januar til februar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Dermed er de sidste tre måneders prisfald stoppet for nu.
 • En forklaring på de seneste måneders faldende priser på husmarkedet kan være, at der nu bliver solgt flere boliger uden for de dyre områder. Det trækker gennemsnitsprisen ned, uden at det enkelte hus er faldet i pris, og det er en effekt, homes husprisindeks ikke er korrigeret for.
 • Derfor skal man nok være forsigtig med at konkludere, at vi faktisk har kraftigt faldende huspriser lige nu. Meget tyder dog på, at huspriserne i hvert fald holdt op med at stige i anden halvdel af 2015.
 • Det er især Region Hovedstaden og Region Sjælland, der har trukket op i priserne, mens priserne er faldet i Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland.
 • Sammenlignet med februar 2015 lå huspriserne 3,9 % højere.
 • I forhold til toppen i december 2006 lå priserne i januar 14,3 % lavere.
 • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var 1.830.000 kr. i februar.

-----
Lejlighedspriser: Lille prisfald i februar

 • homes ejerlejlighedsprisindeks faldt med 0,3 % fra januar til februar (sæson-korrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. I praksis var priserne altså stort set uændrede i februar.
 • Udviklingen på landsplan var primært drevet af Aarhus, hvor priserne faldt med 0,7 %. I København steg priserne med 0,3 %.
 • Sammenlignet med samme tid sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan
  10,5 % højere. Det skyldes især prisudviklingen i København, hvor priserne i februar var 17,3 % højere end februar sidste år. Siden foråret 2015, hvor priserne på ejerlejligheder eksploderede, har priserne mere eller mindre ligget fladt i København.
 • At prisniveauet i København er steget kraftigt det seneste år, skyldes en kombination af et øget antal projektsalg og prisstigninger på både projekt-lejligheder og eksisterende lejligheder.
 • På trods af et lille fald i februar er priserne i Aarhus steget med 8,2 % det seneste år. Prisstigningerne i Aarhus skal både ses i lyset af, at prisen på eksisterende lejligheder er steget, og at der er kommet mere gang i det aarhusianske projektmarked.
 • Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på landsplan på 85 kvm. var i februar 2.150.000 kr.

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i Home:

"Der er ikke helt så meget gang i boligmarkedet som for et år siden.

Den overordnede tendens er, at priserne holder sig på et nogenlunde stabilt niveau, hvilket er godt nyt, da kraftige prisstigninger, som vi så i løbet af 2015, ikke er ønskværdige for markedets stabilitet.

I sammenligningen med boligmarkedet for et år siden skal vi huske, at første kvartal 2015 var ekstraordinært. Dengang oplevede vi i Danmark de laveste renter i danmarkshistorien og i verden som helhed, og det skete oven på, at vi i mange år under krisen har haft skruet ned for lysten til og muligheden for at købe bolig.

De lave renter og bedre konjunkturer udløste dermed et stort opsparet behov for at flytte. Derfor oplevede vi en helt ekstraordinær høj handelsaktivitet - ikke mindst på lejlighedsmarkedet - i starten af 2015.

Første kvartal 2016 når ikke helt omfanget af fremvisninger og handler fra sidste år, men aktiviteten er fortsat god og væsentlig højere end for få år siden." 

----

Kontakt:
home
Mads Ellegaard, relationschef
Mobil: 5040 5040
Mail: mael@home.dk

Danske Bank
Mikael Milhøj, analytiker

Tlf.: 4512 7607 / 2818 6908
Mail: milh@danskebank.dk 

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum